Atletisme

Laura Redondo allarga la supremacia en martell

Atletisme. La gavanenca obté el sisè títol en l’estatal de la Nucia i Adel Mechaal, segon, sucumbeix al ritme infernal de Ndikumwenayo en 5.000 m

La gavanenca Laura Redondo (València) va allargar la seva supremacia en el cercle de martell amb la seva sisena corona, cinquena de consecutiva, i va sumar l’únic títol de la delegació catalana en la sessió de tarda del campionat d’Espanya a la Nucia (Marina Baixa). Amb un segon intent de 68,36 m, Redondo es va quedar a prop de la seva millor marca de l’any (68,48 m).

Un dels plats forts de la sessió vespertina va ser la pugna per la victòria en els 5.000 m, amb dos dobles finalistes en l’europeu de Roma, Thierry Ndikumwenayo i el palamosí Adel Mechaal. El català va acabar sucumbint al ritme infernal que va imposar Ndikumwenayo, sobretot a partir del segon quilòmetre, però va reforçar la seva candidatura als Jocs en aquesta distància. El barceloní Aaron Las Heras va prendre el comandament en les dues primeres voltes, però abans de cobrir els primers 1.000 m (2:42.23) el fondista nascut a Burundi ja havia accelerat el pas per fer la primera selecció. Als 2.000 m (5:19.99), la pugna pel títol ja era només cosa de dos, Ndikumwenayo i Mechaal. L’atleta del Playas de Castelló va anar castigant el palamosí, que en la contrarecta final va acabar desistint i es va conformar amb la segona plaça (13:24.52), tenint en compte que avui i demà té les eliminatòries i la final de 1.500 m. Ndikumwenayo va vèncer amb 13:20.81 i Las Heras es va classificar en cinquè lloc (13:41.92).

Les altres medalles per a la delegació catalana van ser per a Bernat Canet, tercer en 100 m (10.44); Artur Coll, tercer en perxa (5,40 m), i Elda Romeva, amb mínima per al mundial sub 20 inclosa (12,96 m), i Naiara Estanga (12,86 m), segona i tercera respectivament en triple salt.

Tercer or de Raquel

En la sessió matinal, la mataronina Raquel González, amb un canvi de ritme progressiu entre el setè i el vuitè quilòmetre, es va imposar en els 10.000 m marxa, la prova inaugural del campionat. L’atleta catalana, seleccionada per al relleu mixt dels Jocs Olímpics de París, va sumar el seu tercer títol de la distància després dels aconseguits el 2016 i 2018. Amb 44:33.78, González va guanyar la partida a la jove gallega Antia Chamosa i Lídia Sánchez-Puebla, que va marcar el ritme fins al sisè quilòmetre. En el concurs de martell, l’altra final de la sessió matinal, el llançador de Sant Andreu de la Barca Pedro José Martín (Mislata) va obtenir el subcampionat amb un llançament de 70,20 m.

Josué Canales rep el ‘transfer’

El gironí Elvin Josué Canales (New Balance), d’origen hondureny, ja és seleccionable per la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) per competir en campionats internacionals. World Athletics, a través del panell de revisió de nacionalitat, ha comunicat a la RFEA que l’atleta de 22 anys ja és elegible amb efecte immediat. Canales, que viu a Girona des dels 2-3 anys, va aconseguir, el 23 de juny a Guadalajara, la mínima olímpica en 800 m, amb un nou rècord català d’1:44.49, i per tant és un dels candidats a guanyar-se la plaça per als Jocs en el campionat d’Espanya. Les semifinals, amb un cartell espectacular, es disputen aquest matí (11.50 h) i la final està programada per diumenge al migdia (13.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)