Franja La 2

Divendres, 24 setembre de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en el medi ambient. Plàstics, xarxes de pesca i altres materials acaben al mar i es converteixen en una autèntica trampa per als animals i les plantes que viuen als oceans. A més, Montse Elias entrevista el dietista-nutricionista Aitor Sánchez per conèixer els efectes de l'alimentació en el medi ambient. Sánchez acaba de publicar un llibre titulat Tu dieta puede salvar el planeta. Més tard, l'espai descobreix la feina de Jimmy Weterheim. Aquest jove noruec ha creat la plataforma Human Aspect amb l'objectiu de donar a conèixer diferents casos de problemes de salut mental. Finalment, es reflexiona sobre la solidaritat i es dona a conèixer el treball de l'ONG Créixer amb futur.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Destinos clásicos con Aled Jones
Helsinki
Aled guia a través de Finlàndia i Noruega mentre desplega la dedicació de Sibelius i la seva ambició per establir música veritablement finlandesa.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Italia salvaje. Los grandes depredadores
Mantis, la reina del río seco
La Murgia, al sud d'Itàlia, continua sent un paisatge salvatge on caps de bestiar, cavalls i rucs pasturen en llibertat.
Documentals
Durada: 55'
09.00
¡Qué animal!
Moncayo
El programa recorre aquesta setmana el Parc Natural del Moncayo. En aquest capítol es mostren els hàbitats i les imatges de: astors, gardunyes, cabirols, colobres bastardes i papallones apol·lo, entre altres. A més, l'espai fa una entrevista al cantant Ramoncín.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
11.10
España a ras de cielo
Me voy al pueblo
De la mà de Francis Lorenzo, aquest programa mostra els racons de la geografia espanyola a vista d'ocell i amb imatges espectaculars.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Mañanas de cine: La duquesa y el truhán
El brivall és un jugador hàbil que vol conservar els diners que ha robat a uns bandolers, i la duquessa és una enginyosa cantant de taverna que vol convertir-se en una dama. Després de convertir-se en còmplices, s'adonen que volen estar junts.
Pel·lícules
Durada: 105'
13.50
Nueva Zelanda: la isla de la gran nube blanca
L'Illa Nord de Nova Zelanda és un mosaic de paisatges excepcionals, esquitxat de guèisers, valls fumejants i cons volcànics de forma gairebé perfecta. Aquesta terra entranyable i original no deixa mai d'encantar i sorprendre gràcies a la naturalesa salvatge i als paisatges impressionants.
Documentals
Durada: 50'
14.40
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De Sydney a Broken Hill
Michael Portillo viatja per Nova Gal·les del Sud, puja al pont del port de Sídney i després s'endinsa a les Muntanyes Blaves en el seu llarg viatge fins a Broken Hill.
Documentals
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Locas por los frutos secos i El salvaje mar Báltico: Entre Dinamarca y Letonia: El Bàltic, jove mar interior que va evolucionar després de l'última glaciació, acull gran diversitat de fauna a les seves aigües i als costos que banya. El litoral que s'estiguin des de Dinamarca fins a Letònia te llargues i arenoses platges sotmeses a canvis constants per els ones i el vent.
Documentals
Durada: 105'
18.15
El escarabajo verde
Tierra encendida
Els cicles temporals geològics s'acceleren i l'ésser humà intenta entendre el mecanisme de la seva pròpia creació, el vulcanisme actiu, el paleomagnetisme, la teoria del punt calent.
Altres
Durada: 30'
18.45
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De Newcastle a Brisbane
En aquest capítol Michael Portillo viatja al nord de Sídney pel pont del riu Hawkesbury i mostra la vida d'un coala en captivitat a Port Macquarie. També mostren el procés de fabricació de l'Akubra a Kempsey i viatgen a Byron Bay i Brisbane.
Documentals
Durada: 60'
19.45
Destinos clásicos con Aled Jones
Londres
El programa es dirigeix a Bradford, a Anglaterra, on va néixer el compositor progressista Frederick Delius. Bradford va estar al cor de la Revolució Industrial. Després, es dirigeix a l'Abadia de Westminster, on visita la tomba del guerrer desconegut.
Documentals
Durada: 35'
20.20
Días de cine
Especial San Sebastián. Especial diari de Días de Cine des del Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Altres
Durada: 5'
20.25
Días de cine
El programa té com a protagonistes dos grans noms propis: Fernando León de Aranoa, que estrena en la 69a edició del Festival de Sant Sebastià la seva nova pel·lícula: El buen patrón, i Mario Camus, un dels cineastes més destacats d'Espanya, mort el dissabte 18 de setembre de 2021 als 86 anys. A més, l'espai parla de Maixabel, la nova pel·lícula d'Iciar Bollaín protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar, que donen vida en la ficció a Maixabel Lassa, vídua de Juan Mari Jauregui, i a un dels seus assassins: Ibon Etxezarreta.
Altres
Durada: 60'
21.25
Metrópolis
Barcelona
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a tots els inquiets per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Alas de mariposa
L'Ami és una nena introvertida i sensible. La seva mare, la Carmen, viu obsessionada amb la idea de tenir un nen, cosa que no preocupa el seu marit. La Carmen oculta el seu nou embaràs a l'Ami i comença a distanciar-se d'ella. Quan neix el menut, l'Ami descobreix que la seva vida no serà la mateixa.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: El desencanto
El poeta Leopoldo Panero va morir el 1962 a Astorga, la seva ciutat natal. Catorze anys més tard, Felicidad Blanc, la vídua, i els tres fills evoquen aquell dia d'agost calorós. A partir d'aquest record en sorgeixen molts més.
Pel·lícules
Durada: 125'
01.50
Pel·lícula: Un cine como tú en un país como este
Viatge als inicis de Fernando Colomo i Fernando Trueba. Les seves primeres pel·lícules van ser produïdes entre amics, rodades amb un pressupost mínim i amb l'única intenció de passar-ho bé.
Pel·lícules
Durada: 50'
02.40
Mañana seré asesinado
El documental analitza el procés personal que va patir Rodrigo Rosembert i tota la trama que es va generar entorn de la seva mort, explicat pel seu propi fill.
Documentals
Durada: 55'
03.35
Volar
Per primera vegada una càmera filma en una acadèmia militar espanyola. La pel·lícula documenta el procés de transformació d'uns nois que somien volar i acaben pilotant avions militars.
Documentals
Durada: 80'
04.55
Documenta2
Inclou Neandertales: El programa comença a les coves de Gibraltar, que poden haver estat l'últim lloc on van sobreviure els neandertals.Els neandertals van viure una bona vida, festejant amb marisc i caça salvatge les seves celebracions.
Documentals
Durada: 50'
05.45
El lado salvaje de África
Los mejores arquitectos de la naturaleza
Botswana és una terra de bellesa èpica, on la mateixa vida salvatge dona forma a la terra. Des dels més poderosos fins als més petits, tots els animals construeixen, mantenen i renoven les seves estructures. Però, per seguretat o per trobar menjar, tots estan a la mercè dels elements.
Documentals
Durada: 15'