Publireportatge

Esport Blau Escolar, l’aposta d’Esportcat per acostar la vela i els seus valors

La Festa de Cloenda del programa es va celebrar a Roses amb un centenar de persones. L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar els esports nàutics als infants de 5è de primària

Aquest curs, 4.000 alumnes de primària de 90 centres educatius catalans han participat en el programa impulsat per Esportcat i la Federació Catalana de Vela
Anna Caula: “Pel Govern, l’esport escolar és bàsic, on començat tot, i aporta valors i beneficis als més petits”

L’educació esportiva i el contacte amb el medi marí entre els escolars és fonamental per Esportcat-Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Vela. Per aquest motiu, ambdues entitats promouen el Programa Esport Blau Escolar des del curs 2017-2018, el qual té l’objectiu de generar riquesa esportiva i apropar el mar a l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius del litoral català perquè es formin en valors.

El programa Esport Blau Escolar va viure fa pocs dies la Festa de Cloenda al Grup d’Esports Nàutics (GEN) de Roses amb la presència d’un centenar de persones que van gaudir d’un dia en família i van compartir l’experiència viscuda amb el programa. I és que 4.000 alumnes de 90 centres educatius de 25 municipis del litoral català han pres part aquest curs d’aquesta iniciativa, juntament amb la implicació de 24 escoles de vela.

L’esdeveniment, obert a tot l’alumnat dels centres educatius de Catalunya que han format part del programa durant el curs 2023-2024, va començar amb diverses activitats aquàtiques en què les famílies van practicar caic, vela, windsurf i Big Paddle. Aquestes activitats van permetre a petits i grans gaudir del mar i descobrir noves passions esportives. A la sorra de la platja, els participants van gaudir d’un joc i una activitat de sostenibilitat, reforçant així la importància de cuidar el nostre entorn natural.

Segons la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, “seguim apostant per l’esport escolar i els valors que aporta als més petits. És bàsic i imprescindible per l’esport català, i és on comença tot”. Alhora, i en el cas de l’Esport Blau Escolar, destaca l’objectiu del programa de “fer créixer els esports de mar i acostar-los a l’alumnat perquè els acompanyin durant la seva vida”.

L’essència del programa se centra a formar navegants i educar persones, gràcies a una activitat poliesportiva en l’esport de la vela com a part del currículum escolar, on els valors de la igualtat de gènere, el respecte al medi ambient i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar són els pilars de la seva formació i educació. Gràcies a tots els clubs que hi participen, el jovent dels municipis de costa té l’oportunitat d’aprendre a navegar i gaudir d’una bona estona. Des que va néixer el programa, el curs 2017-2018, més de 15.300 alumnes ja han tastat les diverses disciplines nàutiques.

També hi participen el Departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels clubs i escoles de vela i dels Ajuntaments i centres educatius dels municipis adherits.

Els municipis que han fet realitat l’Esport Blau Escolar durant aquest curs han estat Roses, Empuriabrava, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Montgat, Tarragona, el Masnou, el Prat del Llobregat, Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Coma-ruga, Salou, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, les Cases d’Alcanar i La Ràpita.
Més informació:

Un impuls a l’esport escolar

Esportcat destina més de 8 milions d’euros per potenciar l’esport escolar català. Uns ajuts que fan possible, d’una banda, l’èxit dels programes impulsats pel Govern (Jocs Esportius Escolars de Catalunya, Pla Català d’Esport a l’Escola, Esport Blanc Escolar, Esport Blau Escolar i Fitjove). Alhora, aquests recursos reforcen la gestió de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i permeten la realització de cursos de dinamitzadores i dinamitzadors i l’espai lúdic Totesport

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.