Publireportatge

Creix la presència de dones i el nombre de sol·licituds dels graus d’INEFC

Del 2021 al 2024, el Govern ha apostat de manera decidida per incrementar el nombre de dones en les formacions acadèmiques esportives

“Pedales com una nena”, “xutes com una noia”, “corres com una dona”; “jugues com una nena”! Quantes vegades s’han escoltat aquestes expressions... Històricament, sempre s’han dit des d’un to burleta, de mofa. Condecent i pejoratiu. Negatiu. S’havien convertit en estereotips que construïen fronteres que impedien que les nenes i noies desenvolupessin amb tranquil·litat i confiança la seva pràctica esportiva. Per sort, estem canviant aquests imaginaris. A poc a poc, però sense parar, amb treball, recursos i tot el suport a l’univers esportiu català estem revertint aquesta tendència negativa.

Un dels espais on més s’està reflectint la feina feta per la legislatura actual és a les aules, ja que les dades demostren un interès creixent en les Ciències de l’Esport i l’Activitat Física per part de les noies, la demanda de les quals ha crescut respecte al curs passat. I és que, al 2021, només 2 de cada 10 alumnes de l’INEFC eren dones. Després de les mesures aplicades pel Govern, del 2021 al 2024, la realitat que ens trobem és una altra:

Lleida: 113 total

Dones 29: 25%

Homes 84: 75%

Pirineus: 49 total

Dones 23: 46%

Homes 26: 54%

Barcelona matrícula 137 (les assignacions eren 146)

Dones 49: 36%

Homes 88: 64%

L’aposta decidida del Govern per l’esport femení no només està recollint els seus fruits sobre els terrenys de joc, sinó també a la formació acadèmica. I és que, en l’Univers Esportcat, en el qual hi trobem l’INEFC, els canvis no venen per casualitat, sinó amb mesures per generar un impacte real amb uns resultats que ja s’estan veient.

Els graus de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) dels tres centres de l’INEFC (Barcelona, Lleida i Pirineus), i els doble graus de CAFE i Fisioteràpia i de CAFE i Educació Primària, de l’INEFC Lleida, han experimentat enguany un augment en la presència de dones i en el nombre, tant de sol·licituds totals com en primera preferència.

Les dades, al detall

El grau amb més demanda:

CAFE a Barcelona (UB):

1.715 sol·licituds totals, 626 de les quals en primera preferència. Supera el rècord de la darrera dècada, registrat el curs 2020-2021, amb 1.598 sol·licituds totals, 611 de les quals en primera preferència.

El percentatge de noies ha passat del 21% del curs passat a un 36% enguany.

Graus impartits adscrits a CAFE de l’INEFC Lleida (UdL):

El més sol·licitat amb 1.186 persones interessades en les seves 95 places, amb 342 sol·licitants en primera preferència.

El doble grau de CAFE amb Fisioteràpia, el més exitós percentualment: 681 sol·licituds, 162 de les quals en primera preferència, per a les seves 25 places.

Grau de CAFE a l’INEFC Pirineus (Seu d’Urgell):

El més demandat de la UdL entre tots els que s’imparteixen a la província de Lleida fora de la seva capital: 580 sol·licituds, de les quals 97 ho són en primera opció.

Són gairebé 15 alumnes interessats per cada una de les 40 places disponibles.

Lligat al medi natural, grau amb una nova generació d’estudiants gairebé paritària: 46% de dones i 54% d’homes.

El curs passat, la presència de noies suposava un 33% del total.

Més informació:
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.