Publireportatge

Esportcat participa en el programa llegat de vela adaptada de la Copa Amèrica

’Vela per a tothom’ és un programa de vela adaptada impulsat per la Federació Catalana de Vela que pretén fer accessible la pràctica de la vela a persones amb diversitat funcional.

La formació, el suport a esportistes amb diversitat funcional, la col·laboració amb clubs nàutics, la creació d’una escola de vela adaptada i la formació de tècnics especialitzats són les accions principals del programa ’Vela per a tothom’ que ha creat la Federació Catalana de Vela amb el suport destacat d’Esportcat-Generalitat de Catalunya, juntament amb la Fundación Mi Alex, Barcelona Capital Nàutica i la Louis Vuitton 37a America’s Cup.

L’objectiu és fer accessible la pràctica de la vela a persones amb diversitat funcional. Per això, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ressalta que “si ens plantegéssim quin adjectiu defineix l’esport català seria el dinamisme constant. Aquest projecte va d’això, de millorar, de projectar, i de ser cada vegada més inclusius, i el món de la vela ho lidera, com ho ha fet sempre, entenent que Catalunya també viu mirant el mar, sense posar barreres de cap tipus”.

El president de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern, destaca la consolidació “a l’impuls de la vela adaptada a Catalunya. Estem decidits a replicar aquest model a tots els clubs de la Vela Catalana, per assegurar que la inclusió i l’accessibilitat siguin una realitat en tot el territori. Volem que tothom, independentment de les seves capacitats, pugui gaudir del mar i de l’esport en igualtat de condicions”.

Així mateix, el CEO de l’America’s Cup, Grant Dalton mostra el compromís de la Louis Vuitton 37a America’s Cup amb aquest projecte i les oportunitats que es generaran gràcies a aquesta col·laboració, afirmant que “el mar és un espai que ens uneix a tots, independentment de les nostres capacitats. Nosaltres estem orgullosos de donar suport al projecte i convidem a totes les persones que s’hi sumin, independentment de la seva condició, que surtin al mar a descobrir els beneficis de la vela. Navegar amb llibertat és una experiència transformadora que promou la igualtat i la inclusió”.

El món de la vela lidera la inclusivitat. Catalunya viu mirant el mar, sense posar barreres de cap tipus
Anna Caula
secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física
Navegar amb llibertat és una experiència transformadora que promou la igualtat i la inclusió
Grant Dalton
CEO de l’America’s Cup
Més informació:
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.