Barça

Marc Cardona

jugador del Barça

Talent i semàfor verd

En qüestió de pocs mesos, Marc Cardona ha passat de vestir la samarreta de l'Atlético Sanluqueño a tercera divisió a compartir atac amb Messi en la Champions

“Jugar al Barça sempre havia estat el meu somni, des de ben petit.” Sembla un tòpic, però en aquest cas també és una certesa. Eren paraules de Marc Cardona (8 de juliol del 1995, Lleida) a L'Esportiu el 18 d'agost passat, dos dies abans del seu debut oficial amb el Barça B a segona divisió B. “Nit màgica la que he viscut avui. És un somni debutar a la Champions amb els millors del món i al millor estadi del món.” Era una piulada del mateix Cardona, dimarts a la nit, després de debutar a Europa amb el primer equip del Barça contra el Borussia Mönchengladbach (4-0). Ascensió meteòrica. Quatre mesos de diferència han transcorregut tan sols entre aquell hat-trick contra el Saguntino en el seu primer partit oficial amb el filial (3-1) i el seu debut en la màxima competició continental. Dos mons en només mig any. De jugar a tercera divisió la temporada anterior amb l'Atlético Sanluqueño a compartir atac amb Leo Messi.

Setmana dolça per a Marc Carmona. Des del punt de vista futbolístic i a títol personal. Dimecres passat, catorze minutets contra l'Hèrcules al Rico Pérez en l'anada dels setzens de final de la copa; fa dos dies, setze minutets al Camp Nou contra el Gladbach en l'últim partit de la fase de grups de la Champions. I ahir, “apte” en l'examen teòric del carnet de conduir. Llicència per marcar. Semàfor verd. Davanter de futur. Lluny queden ara aquells primers xuts en el futbol formatiu de la Bordeta, abans de marxar a viure a Cadis amb la seva mare quan tenia tan sols cinc o sis anys. La vida el va portar a Andalusia, el futbol l'ha retornat a casa.

Clau en el seu retorn ha estat la figura de Juan Carlos Pérez Rojo. No van passar desapercebuts als seus ulls la vintena de gols que va marcar el futbolista lleidatà el curs 2015/16 amb l'Atlético Sanluqueño. L'últim, el gol que va servir per pujar l'últim graó de l'ascens a segona B, en l'última eliminatòria contra el Cerceda. Marc Cardona sempre ha tingut un idil·li especial amb el gol. Vint gols la temporada passada, 33 gols en el seu últim any al San Benito de Jérez en la lliga nacional juvenil andalusa i set gols ara amb el Barça B de Gerard López en tot just deu partits de lliga. “Estic content per ell. Li ha anat tot molt ràpid. S'ho ha guanyat. Ha arribat a dalt per mèrits propis. Lògicament encara li falten molts conceptes tàctics per millorar, però l'ajudarem. Ara ha de tenir clar que el seu dia a dia encara està amb nosaltres, al B, però ho té tot per ser un jugador de primera divisió en el futur, tan debò al Barça”, confessava precisament ahir Gerard al programa Hora B de Barça TV. El temps ho dirà.

Marc Cardona Rovira
(8 de juliol del 1995, Lleida)
7
gols
ha sumat en deu partits aquesta temporada amb el Barça B a segona divisió B
20
gols
va marcar el curs passat amb l'Atlético Sanluqueño a tercera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Araujo també es lesiona i crea un altre maldecap

BARCELONA
 

Pedri: adeu a l’Eurocopa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Rochemback: de Paul McCartney a Ramoncín

BARCELONA
 

Aitana: “Pere Romeu té uns coneixements brutals”

BARCELONA
 

Pedri estarà un mes de baixa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA