Barça

preguntes

JORDI BASTÉ

Dies de barbaritats

1.

El Tribunal Constitucional amb l'Estatut i els comitès de la federació espanyola de futbol amb la sanció a Pep Guardiola no són aproximadament el mateix? Com és possible que una mentida fos sistemàticament aplaudida ahir pel Comitè d'Apel·lació? La nova directiva de Sandro Rosell no hauria quadrar-se en vista d'aquesta injustícia, aquesta barbaritat, aquesta decisió presa per ineptes que continuen castigant el castigat?

2.

De la roda de premsa d'ahir del nou president Sandro Rosell, queden dos dubtes: el primer és si cal aquesta setmana anar a demanar disculpes al president d'Extremadura per molt barcelonista que sigui Fernández Vara, i el segon és si Rosell no hauria d'anul·lar el viatge al mundial de Sud-àfrica (o canviar les dates) i ser a la primera fila de la manifestació del pròxim 10 de juliol? Ha d'anar un directiu i no el nou president en una declaració d'intencions importantíssima per uns manifestants entre els quals hi haurà una gran part dels barcelonisme?

3.

Explicarà Joan Laporta o Joan Oliver la liquidació de contracte de l'exdirector general, que necessita mastegar-se per entendre-la? És veritat, és real, que ha cobrat més de 800 mil euros de liquidació i que ho va fer abans del dia 30 de juny? És veritat que la liquidació de Talin Alexanko serà de més de 250 mil euros? Ovacionem d'una vegada Txiki Begiristain, un dels personatges més injustament castigats del Barça (que es va negar a renovar) i un executiu clau per entendre l'èxit del futbol barcelonista de les últimes temporades?

4.

Per què el nou vicepresident esportiu, Josep Maria Bertomeu, no demana a Valero Ribera i a Sarunas Jasikevicius que tornin? Explicarà algun dia què va passar exactament amb ells quan era directiu encarregat de les seccions?

5.

No vau observar un canvi de tendència més globalitzadora (i també més exagerada) de Sandro Rosell parlant amb català, castellà i anglès abans-d'ahir en el traspàs de poders amb Joan Laporta? Per què, efectivament, hem d'aplaudir que Rosell posi a consulta de l'assemblea de compromissaris el càrrec de Johan Cruyff com a president d'honor (tot i que em sembla que l'holandès després de tornar la insígnia ahir ja no ho acceptaria) però també el nom de Josep Lluís Núñez del museu? Per cert: un encert de Rosell, el canvi de l'assemblea de l'agost a un dia de partit de setembre o octubre.

6.

No és lamentable l'impresentable representant de Touré Yaya, Dymitri Seluk, que cobrarà una comissió de sis milions d'euros (més) del traspàs al Manchester City? Per què tot i ser un personatge nefast pel futbol és, en canvi, un crack que cobra comissió cada dos anys i enriqueix Touré amb canvis constants de club?

7.

Que n'és, de rupestre, José Antonio Camacho com a comentarista de Tele 5? És normal que el magnífic comunicador que és Paco González hagi de compartir les narracions dels partits de la selecció espanyola al costat d'aquest hooligan del micròfon després d'haver passat tants anys al costat d'un altre com Poli Rincon? És impossible trobar comentaristes tècnics que no facin de les onomatopeies patriotes les seves opinions formals?

8.

Llogarà també el Partit Popular un cinema el dia que Catalunya jugui un partit de competició oficial? O, com que no es manifesta a favor de la llei del cinema, tot el que sigui en català serà considerat com imposició?

9.

Algú dubte que el campió del món surti de les dues eliminatòries d'avui? Algú dóna possibilitats a Holanda, que ahir va rebre un regal històric d'una selecció del Brasil impresentable en la segona part?

10.

Serà Felipe Melo un dels pitjors jugadors del mundial després del gol en pròpia porteria i de trepitjar Arjen Robben? Com és possible un partit tan nefast del jugador del Brasil? Com és possible que Holanda, que va fer tan poca cosa, s'hagi classificat per jugar les semifinals?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)