Barça

Estan avisats

No hi ha marge d’error per al Barça a Cornellà, en el debut en la copa

Els joves i els menys habituals hauran d’estirar el carro en un terreny de joc complicat

La frenètica agenda del FC Barcelona aquest mes de gener assenyala que avui, a les 21 hores, toca debutar en la copa, en una eliminatòria de setzens que es decidirà a partit únic i contra la UE Cornellà. Serà, doncs, a prop de casa: en el modest municipal cornellanenc, just al costat de l’RCDE Stadium. En un terreny de joc petit, de gespa sintètica i amb una il·luminació deficient on, fa un parell de setmanes, va caure l’Atlético de Madrid. El Barça hi arribarà amb mala cara, esgotat després de jugar dos partits de 120 minuts l’última setmana i acabant de pair una dolorosa derrota en la final de la supercopa que, entre altres coses, ha evidenciat que encara és lluny del nivell que se suposa a un dels gegants del futbol mundial. Per molt que el seu entrenador no deixi d’insistir que són un equip en construcció i que van pel bon camí.

La realitat és la que és i, ara mateix, als culers els toca assumir que, a més d’esperar més del compte l’arribada d’un president que agafi el timó del club en aquest moment tan delicat, s’han d’empassar la irregular marxa dels jugadors que entrena Ronald Koeman. Un triomf en la supercopa hauria donat oxigen, però no va ser així i ara la copa apareix com la competició en què, tenint en compte el panorama en la lliga i la insalvable competència que hi ha en la Champions, el Barça té més possibilitats de ser campió. El problema és que arriba en un moment inoportú, que aquesta nit no toca que sigui l’onze de gala el que salti a la gespa artificial del municipal de Cornellà i, sobretot, que no es pot fallar. Perdre dues competicions en quatre dies, després de gairebé dos anys sense títols, suposaria un cop massa dur per a la credibilitat del projecte de Koeman.

L’holandès no va donar noms ahir, però del seu discurs en la roda de premsa es pot entendre que aquesta nit donarà descans als futbolistes que ha utilitzat més i que farà jugar els menys habituals, al costat d’uns quants joves del filial. És d’esperar, doncs, una alineació amb Neto, Umtiti, Junior, Pjanic, Riqui Puig, Trincão i Braithwaite. La lesió de Dest, que ahir va fer treball específic per culpa d’unes molèsties a la cuixa dreta, tornarà a situar Mingueza al lateral dret. Araujo continuaria tenint minuts a l’eix defensiu, mentre que Ilaix Moriba, al mig del camp, i Konrad de la Fuente, a la banda esquerra de l’atac, podrien gaudir de l’oportunitat de jugar des de l’inici. En l’entrenament matinal d’ahir van participar dos jugadors més del Barça B: el porter Arnau Tenas i l’atacant Álex Collado. “Un futbolista de futur també pot jugar a la banda”, en paraules de Koeman. A un quart d’onze del matí d’avui tornaran a entrenar-se amb el primer equip. Acabada la sessió, que serà d’activació muscular, se sabrà la llista de convocats. No més de vint jugadors i un màxim de sis del filial.

Dos positius a Cornellà

El Cornellà, per la seva banda, no entoma el partit en la millor situació. Vuitè classificat d’una lliga amb onze equips, en aquesta competició no guanya des del 21 de novembre: les sis últimes jornades ha empatat tres partits i n’ha perdut tres més. Per si no n’hi hagués prou, des de dissabte passat, ha anunciat dos positius per coronavirus a la plantilla. No ha transcendit la identitat dels jugadors; en qualsevol cas, no és el millor escenari perquè l’equip de Guillermo Fernández Romo prepari la visita del Barça.

En l’àmbit social, la negativa de la Generalitat a permetre públic a la graderia del municipal aquesta nit ha empès la directiva del Cornellà a vendre entrades virtuals del partit, a un preu de 5 euros, que ajudaran a compensar l’absència de taquilla.

Koeman: “Per a ells és el partit de l’any i per a nosaltres, el pròxim partit. Però hem de passar: som el Barça”

A Ronald Koeman no li agraden ni la gespa artificial ni l’escassa il·luminació del municipal de Cornellà. “El futbol és diferent, la pilota bota i llisca d’una altra manera. Caldrà preparar-se”, comentava ahir, en la roda de premsa posterior a la sessió matinal d’entrenament. Això sí, si el seu equip no se’n surt aquesta nit, “el terreny de joc no serà excusa”. El tècnic holandès reconeixia, per altra banda, que els joves de la seva plantilla estan més acostumats que els futbolistes més veterans a la superfície on aquesta nit el Barça disputarà, a partit únic, un lloc en els vuitens de final de la copa. Amb tot, no va voler donar gaires pistes sobre l’onze que farà jugar. “Hi ha jugadors amb molèsties. És normal després de dos partits de 120 minuts. Segur que faré canvis. Hi posaré un equip fort, sobretot mentalment”, va revelar. Sobre el Cornellà i l’advertència que suposa que hagi eliminat l’Atlético de Madrid, va ser clar: “Per a ells és el partit de l’any i per a nosaltres és el pròxim partit. Però hem de passar l’eliminatòria perquè som el Barça. Dependrà de la mentalitat amb què sortim que puguem guanyar.”

Koeman va reconèixer que el seu equip ha de millorar en defensa, especialment en les accions a pilota aturada. Tot i així, es resigna a no comptar amb el reforç d’Eric García en aquest mercat d’hivern: “Si el club creu que no és possible, seguirem endavant amb el que tenim.” De Messi va dir que el veu en bon estat, físic i anímic, que està implicat en el projecte, i considera que es pot reduir la seva sanció de dos partits. “En tot cas, és un assumpte del club”, hi va afegir. “Si no pot ser, jugarem els dos pròxims partits sense ell.”

Fernández Romo: “Que passi el mateix que contra l’Atlético”

Guillermo Fernández Romo, el tècnic del Cornellà, espera que aquesta nit es repeteixi la història de fa dues setmanes, contra l’Atlético de Madrid. “Cada rival és diferent, però, en essència, ens agradaria que passés el mateix: que el partit es jugués al seu camp, que se sentissin amenaçats, que els poguéssim fer jugades d’atac. Tot i així, nosaltres haurem d’estar a un nivell altíssim per poder competir contra el Barça”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)