Barça

El Barça buscarà ser el rei de la competició

Ha guanyat vuit supercopes, les mateixes que el Real Madrid

Johan Cruyff és l'entrenador que més n'ha guanyat, tres

Si l'equip de Pep Guardiola és capaç de remuntar dissabte vinent, possiblement ja amb la participació d'algun dels jugadors que va guanyar el mundial de Sud-àfrica, els dos gols de desavantatge que es va dur de Sevilla, és convertirà en el club que més supercopes espanyoles ha guanyat, honor que ara comparteix, amb vuit títols, amb el Real Madrid.

La competició es va crear el 1982 i el Barça és el club que més vegades l'ha jugada, setze. La primera edició la va guanyar la Real Sociedad. El Barça no va haver d'esperar gaire per aconseguir el trofeu, ja que el va obtenir un any després, contra l'Athletic, precisament el club contra el qual va guanyar l'última edició, la de l'any passat, després de vèncer en els dos partits (1-2 i 3-0).

Entre els triomfs dels anys 1983 i 2009, el club blaugrana va guanyar sis vegades més el trofeu. La segona supercopa, la va guanyar el Barça amb Johan Cruyff a la banqueta contra l'Atlético de Madrid, amb victòria en l'anada (0-1), amb gol d'Amor, i empat (1-1) al Camp Nou, amb gol de Bakero. Amb Cruyff com a entrenador, es guanyarien dues supercopes més, els anys 1992 i 1994. L'any 1992, l'Atlético de Madrid va tornar a ser el rival i el Barça va guanyar els dos partits (3-1 i 1-2). Txiki Begiristain va fer tres gols en els dos partits. L'any 1994, la víctima va ser el Saragossa. El Barça va guanyar en l'anada (0-2) i es va adjudicar el trofeu tot i perdre el segon partit (4-5), en una nit de trist record per a Julen Lopetegi. La següent, la de l'any 1996, va ser guanyada amb Bobby Robson a la banqueta. El partit d'anada es va jugar a Barcelona, però a l'estadi Olímpic, i els blaugrana van fer una gran exhibició (5-2), amb uns excel·lents Ronaldo i De la Peña. A Madrid, el Barça va haver de patir (3-1), però es va adjudicar el títol. Les dues següents ja van ser guanyades amb l'holandès Frank Rijkaard com a entrenador, els anys 2005 i 2006, contra el Betis i l'Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)