Alèxia regna a l’Olimp
La capitana del Barça i actual Pilota d’Or guanya el premi The Best, que atorga la FIFA, i continua engrandint la seva figura
Lewandowski repeteix i guanya la partida a Messi i Salah
De París a Zuric. Alèxia Putellas torna a abraçar la glòria. La reina ascendeix a un nou estatus. Deessa del futbol a l’Olimp. La capitana del Barça continua acaparant trofeus i distincions. Després de guanyar la Pilota d’Or concedida per France Football el dia 29 de novembre passat, ahir a Suïssa, a la seu de la FIFA, un mes i mig després, va ser premiada amb el The Best. Ella i Robert Lewandowski. Alèxia canvia de parella. A París va sortir al costat de Leo Messi en la foto i ahir, a Zuric, va compartir honors amb el polonès del Bayern de Munic, amb qui ja havia coincidit en la gala dels Globe Soccer Awards 2021. Alèxia s’està acostumant als premis i als discursos. Eterna.
A l’agost, Alèxia va agafar el micròfon el dia del Gamper contra la Juve i es va dirigir a tots els culers presents al Johan per convidar-los a intentar lluitar per una altra temporada de somni. El repte és gran. No és senzill repetir un triplet, però aquest Barça és candidat a fer-ho. Té el talent i l’ambició per aconseguir-ho. Alèxia marca el camí. La de Mollet del Vallès representa la força d’aquest Barça. La capitana ho ha guanyat tot en els últims mesos. El premi The Best és la cirera del pastís després d’haver estat designada millor migcampista i millor jugadora d’Europa per part de la UEFA, i millor futbolista de l’any segons la IFFHS, i després d’haver guanyat la Pilota d’Or, haver rebut la Creu de Sant Jordi, haver estat coronada com la millor futbolista catalana de l’any en la Gala de les Estrelles del Futbol Català, haver estat guardonada en els Globe Soccer Awards 2021 i haver rebut el premi de la UFEC a la millor esportista de l’any. Premis i més premis.
Alèxia comença el 2022 amb la mateixa força amb què va tancar el 2021. Putellas es va imposar en les votacions a la seva companya d’equip Jenni Hermoso (51 gols el 2021) i a la futbolista australiana del Chelsea Sam Kerr. “Estic molt contenta. Vull agrair a totes les meves companyes la seva feina perquè aquest premi és de totes. Continuaré amb la mateixa motivació aquest any i espero que tornem a tenir molts èxits”, va explicar des de les instal·lacions de Barça Studios, en el seu discurs fet via telemàtica per culpa de la covid. Gala descafeïnada per la pandèmia i premi altament merescut.
Amb 39 gols en 52 partits amb el Barça en l’últim any natural, Alèxia escriu el seu nom al costat de Carli Lloyd (Houston Dash, 2016), Lieke Martens (Rosengard, 2017), Marta Vieira (Orlando Pride, 2018), Megan Rapinoe (Seattle Reign, 2019) i Lucy Bronze (Lió, 2020).
Lewandowski, de nou
En la categoria masculina, el premi va ser per a Robert Lewandowski, guanyador ja en l’anterior edició del 2020. El polonès iguala en el palmarès Cristiano Ronaldo, que va guanyar el premi els dos primers anys (2016 i 2017). L’actual guanyador de la Pilota d’Or, Leo Messi, també aspirava a atrapar Cristiano, però el seu baix nivell al PSG li ha acabat passant factura en la cursa amb Lewandowski. La Pilota d’Or, per a Messi; el The Best, per a Lewandowski. Decisió salomònica. Mohamed Salah, l’altre finalista, queda amb les mans buides.
La gran sorpresa de la gala va ser que cap blaugrana va figurar en l’onze ideal de la FIFA, de manera absolutament incomprensible. Tampoc va guanyar Lluís Cortés. Dues decisions difícils de justificar després d’un triplet històric.
La xilena Christiane Endler (Lió) va rebre el premi a la millor portera i es converteix en la primera sud-americana a aconseguir-ho. Édouard Mendy (Chelsea) el va guanyar en la categoria masculina. El premi Puskas al millor gol va ser per al sevillista Erik Lamela, pel seu gol de rabona en el Tottenham-Arsenal. El premi al fair play i el premi als fans va ser compartit per la selecció danesa i el seu equip mèdic i per les aficions de Dinamarca i Finlàndia per la seva gran tasca i actitud en l’última Eurocopa, el dia que Christian Eriksen gairebé perd la vida damunt del terreny de joc per una aturada cardíaca.
Cristiano, ‘in situ’
La gala va ser virtual, però la FIFA va fer algunes excepcions. Va ser el cas de Cristiano Ronaldo. El portuguès, habituat a no aparèixer en aquest tipus de cerimònies quan no està premiat, sí que va ser present aquest cop a Zuric. La seva presència era una bona pista. El jugador del Manchester United va rebre un premi honorífic pels seus 115 gols amb Portugal al llarg de la seva carrera professional.
Notícies relacionades
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024