Barça

Pep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola: «Aquest equip és superdotat, físicament i mentalment»

«Dubtava de l'onze inicial, per la qual cosa he posat gent que tingués cames»
«La sortida i la circulació de pilota han estat molt pures. S'ha jugat molt bé»

Pep Guardiola ha canviat molt en poc temps. Si la roda de premsa de la prèvia ens va regalar un Guardiola força seriós, que responia amb monosíl·labs i feia mala cara davant la insistència de preguntes referents a Ibrahimovic, ahir el tècnic de Santpedor, amb el primer trofeu de la temporada al sarró, ja feia més bona cara i, en ser preguntat pel suec, es va limitar a dir que la seva suplència era una decisió esportiva, com ho va ser la d'Iniesta i la de l'argentí Gabriel Milito.

La idea principal del tècnic era poder fer jugar un onze inicial que aguantés físicament molt bé, ja que feia calor, hi ha cansament acumulat i només es podien fer tres canvis. Aquest va ser un concepte que Guardiola va repetir un i altre cop, a la vegada que lloava un equip que «és superdotat, físicament i mentalment». «No es normal aquest ritme amb aquesta calor, i amb tant poca feina feta; hi havia la recança que no podríem aguantar físicament», va dir el tècnic. «Dubtava de l'onze inicial, per la qual cosa he posat gent que tingués cames», hi va afegir. La composició de la defensa, per exemple, va tenir aquesta justificació. Si va jugar Abidal com a central va ser perquè calia «gent que pogués estar els noranta minuts, i Abidal era més segur, igual que Maxwell, i per això ha estat el triat en comptes de Puyol i Milito». «L'Abidal és molt intel·ligent en aquesta posició», va insistir.

Igual que altres cops, Guardiola no va voler lloar gaire un futbolista en concret per donar valor a la feina feta pel col·lectiu, i va destacar aspectes com ara la feina defensiva, ja que «quan un equip aconsegueix que el rival no faci dues passades seguides es que ho fa realment bé; no han sortir jugant cap vegada, tot eren pilotes llargues i, quan ho feien darrere estàvem molt atents». El tècnic va considerar que ells no havien xutat a porta, la qual cosa té molt de merit perquè es tracta d'un equip com el Sevilla, que juga lliga de campions. La conclusió seria que, «si s'ha guanyat, és perquè s'han fet les coses bé». Segons Guardiola, quan es deixin de fer, els guanyaran: «No som en el millor moment; som on som, i queda molta feina a fer.» De moment però, és «un títol més, que va bé per a l'ànim i per reforçar el camí que se segueix».

Quant a aspectes més tàctics, va lloar la feina de Busquets i Piqué, «que han dividit molt bé la sortida de pilota; la sortida i la circulació de pilota han estat molt pures». També va destacar el joc a l'espai: «Fitxem gent que tingui talent per anar a l'espai; necessitem cames que arribin bé a l'espai, perquè és una cosa que no es pot entrenar». «És un do que tenen jugadors com ara Alves i Maxwell, un dels millors fixatges que hem fet mai, per tot; Bojan, Pedro, Leo, etc., tots han millorat en el joc a l'espai, i això es clau per al nostre joc», va concloure.


CANSAMENT


estil de joc

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)