Barça

Una estrena immillorable

Rosell va debutar com a president a la llotja de l'estadi, en una nit de remuntada i de calor

Discret i diplomàtic, va compartir el partit i bona part de la jornada amb Villar i Del Nido

Cinc anys i i tres mesos després d'haver estat per últim cop a la llotja, en aquell cas com a vicepresident esportiu, Sandro Rosell va estrenar la presidència a l'estadi en un dia immillorable, una nit de remuntada. La calor, més que l'angoixa del resultat, el va fer suar des del primer minut d'un partit que l'equip va encarrilar de seguida. Va ser Carles Vilarrubí, vicepresident institucional, qui es va encarregar d'organitzar el funcionament de la llotja en aquest debut, i pocs minuts abans del xiulet inicial encara se'l veia dialogant intensament amb els responsables de protocol. Rosell, finalment, va baixar per les escales instants abans del començament, i va tenir temps de saludar algun dels convidats. Ho va fer amb molta efusió en el cas de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, i un cop assegut va estar escortat per Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura, per una banda, i per Ángel María Villar, president de la federació espanyola, per l'altra.

La nova junta ha intentat fer de la discreció un dels seus signes d'identitat, i Rosell va mantenir la mateixa línia en el seu primer partit oficial. Poc expressiu, va celebrar els gols de l'equip amb molta contenció, sense intercanviar gaires comentaris amb José María del Nido, que pocs minuts abans havia seguit l'escalfament del seu equip des de la mateixa gespa de l'estadi. Unes hores abans, tots dos havien compartit taula en el dinar de directius organitzat per la federació espanyola. També hi eren Villar i el seleccionador Vicente del Bosque. Tot i el malestar que va generar la decisió de convocar set campions del món per a l'amistós del dia 11 a Mèxic, totes les parts qualificaven la trobada de cordial. Així ho va fer Vilarrubí als micròfons de RAC-1: «Ha estat un dinar molt protocol·lari i no hi ha hagut cap moment de tensió, en absolut. Hi ha una relació de total normalitat, dins la defensa dels interessos tant nostres com de la federació.» L'únic moment complicat per a Rosell va ser quan el president del Sevilla, José María del Nido, no es va prendre bé la manera com s'havia celebrat el quart gol blaugrana a la llotja, per la qual cosa Rosell va haver de fer diplomàcia i fins i tot va demanar al dirigent andalús que baixés a recollir el trofeu de subcampió a la gespa. Finalment, Rosell va baixar sense Del Nido a trobar-se amb els jugadors, i poc després va declarar: «M'he vist bé a la llotja. S'ha jugat un gran primer temps, mentre que en el segon temps estàvem més cansats, però és normal. Estic molt feliç de veure els jugadors i el Pep fent bé la seva feina. Les sensacions són fantàstiques, sóc un culer més. És el primer títol.»

El segon partit de Rosell com a president serà dimecres en el Gamper. A la gespa hi haurà Ronaldinho, el que va ser el seu fitxatge estel·lar el 2003, el que canviaria la dinàmica del Barça i n'engegaria el cicle virtuós. I a la llotja hi trobarà Joan Laporta, excompany i rival durant els últims cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)