Barça

Ibrahimovic no va jugar ni un sol minut

Guardiola, que no vol parlar d'Ibra, el va deixar sense jugar cap minut

El tècnic constata amb la suplència d'ahir que compta molt poc amb ell

L'ostracisme del suec va contrastar amb el debut d'un Villa participatiu

Guardiola no parla d'Ibrahimovic. Pel bé del club, diu. Però fa la sensació que els seus silencis amaguen un càstig cruel. Fins ahir, el suec era el pitxitxi de la pretemporada amb tres gols –un de força valuós en l'anada del Sánchez Pizjuán–, però el tècnic no li va donar cap minut. Semblava que era el fitxatge de David Villa el que li complicaria la titularitat, però les raons del seu ostracisme hauran de buscar-se en una altra banda, perquè ahir l'asturià va començar de suplent i el suec tampoc no va jugar. Ho van fer Pedro, Bojan i Messi, tres productes del filial que rebien el premi de Pep. Ibra, assegut a la banqueta al costat de Gabi Milito, esperava una oportunitat que no va arribar. Paradoxalment, va sorprendre la seva actitud, ja que un cop va acabar el partit va ser un dels primers a abandonar la banqueta i abraçar-se amb els companys. El suec actuava amb la mateixa diplomàcia, el mateix hermetisme que mantenen els responsables de l'àrea esportiva blaugrana. Andoni Zubizarreta, secretari tècnic blaugrana, no donava gaires pistes durant la mitja part: «És un jugador més, un element més que està a la banqueta, a disposició del que li demani l'entrenador.» La incògnita és si el suec, temperamental i molt exigent amb si mateix, aguantarà situacions com la d'ahir. Si assumirà un rol de secundari. Guardiola tampoc va aclarir gaires coses en la seva roda de premsa: «És una decisió tècnica. Tampoc no han jugat altres jugadors.» La dinàmica de la plantilla fa pensar que el suec ho tindrà complicat per disputar minuts, però la seva fitxa astronòmica i la contenció del mercat fan poc probable una sortida. Tot i això, ahir el tècnic del Milan, Massimiliano Allegri, va provar sort: «Ibrahimovic és un campió, no ho descobreixo jo, i seria important tenir-lo aquí.»

L'absència d'Ibra va contrastar també amb l'aparició de David Villa, que va jugar els seus primers minuts amb la samarreta blaugrana. Guardiola el va fer sortir en el minut 57, en substitució de Pedro, i l'ovació del Camp Nou va ser monumental. L'asturià en va fer prou amb poc més de mitja hora per demostrar algunes de les virtuts que van empènyer el Barça a pagar 40 milions d'euros per ell. Va actuar a la banda esquerra, com sol fer amb la selecció espanyola, i va participar en bona part de les jugades d'atac. Primer, amb una rematada de cap molt forçada; després, amb un xut que va aturar Palop, i, per últim, iniciant la jugada del 4-0 amb una passada interior a Iniesta.

Debut i segona supercopa.

Villa, de fet, disputava la seva tercera supercopa d'Espanya, amb tres clubs diferents. El 2004 l'havia guanyat amb el Saragossa, després de caure en l'anada contra el València (0-1) i d'haver remuntat en la tornada a Mestalla (1-3). El 2008, en canvi, se li havia escapat amb el València. L'equip d'Unai Emery s'havia avançat en el partit d'anada (3-2), però en la tornada li va remuntar l'eliminatòria un Madrid que jugava amb dos homes menys. Ahir, va arribar la revenja i el debut d'un davanter que rep elogis de tothom –Guardiola li'n va regalar uns quants en la roda de premsa d'ahir– i que ja comença a ficar-se l'afició a la butxaca.


«És una decisió tècnica; hi ha altres jugadors que tampoc han jugat», es va limitar a dir el tècnic

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)