Luuk de Jong empata el derbi ‘in extremis’

L’Espanyol ha estat a punt de guanyar el seu primer derbi al RCDE Stadium, però Luuk de Jong ho ha evitat en el minut 96 marcant el gol de l’empat. El partit ha tingut de tot, i és que el Barça s’ha avançat molt aviat però després l’Espanyol ha capgirat el marcador amb les dianes de Sergi Darder i RDT. Quan els blanc-i-blaus ja gairebé celebraven el triomf el Barça ha salvat un punt que li serveix per mantenir-se en zona Champions.

El guió que es podia esperar ha saltat pels aires ben aviat, i és que en la primera arribada amb perill el Barça s’ha avançat en el marcador. Jordi Alba ha posat una centrada perfecta al segon pal on Pedri, que s’havia desfet del marcatge de Cabrera, ha rematat ajustat al pal per marcar el 0-1 (2’). Després de l’inici fulgurant el Barça ha dut la iniciativa del partit, però en cap moment ha estat capaç de trencar l’entremat defensiu de l’Espanyol. Adama és qui més perill ha generat i Diego López ha hagut d’evitar el seu gol amb una potent volea en el minut 37’. Just després ha arribat l’empat. RDT ha controlat dins l’àrea i l’ha cedit a Sergi Darder, que ha engaltat un xut a la frontal que ha superat a Ter Stegen després que Pedri el desviés lleugerament (1-1, 40’).

La segona part ha arrencat igual, amb el Barça dominant la possessió però amb dificultats per generar ocasions. En el minut 56 ho ha aconseguit, en una acció de fe de Gavi que ha acabat marcant. El VAR, però, ha intervingut per anul·lar el gol per un fora de joc previ de Frenkie de Jong. El que no ha estat a una porteria ha estat a l’altra. En el minut 64’ Darder ha enviat una passada perfecta per RDT, que ha aprofitat una errada de col·locació d’Eric Garcia per quedar-se sol, controlar amb el pit i superar a Ter Stegen amb sang freda (2-1, 64’). Arran del gol el Barça ha situat a Adama i Dembélé de carrilers, buscant centrades a la desesperada, però no ha aconseguit generar cap ocasió massa clara per aconseguir empatar el partit. En l’afegit Piqué i Melamed han estat expulsats, i quan el partit ja semblava mort De Jong ha rematat de meravella una bona centrada d’Adama per marcar el 2-2 definitiu.