Amb ganes de revenja
“No som les favorites ni l’equip més en forma” alerta Aitana Bonmatí sobre la final de Champions femenina contra el Lió
“És un privilegi i un orgull ser un referent de l’esport femení”
Amb la final de la Champions a l’horitzó (21 de maig), la jugadora del FC Barcelona Aitana Bonmatí va ser la gran protagonista en la inauguració a Sitges d’una ’Cruyff Court’ que porta el seu nom, la primera amb denominació de dona.
Des del Parc de Can Robert de la capital del Garraf, la migcampista va avançar que la final de l’esperada Lliga de Campions “serà molt igualada i amb ganes de revenja” per part del conjunt blaugrana, ja que va perdre contra el mateix rival, l’Olympique de Lió, a la final de 2019 per 4 a 1 a Budapest, una cita que acabaria canviant la història del futbol femení europeu.
“No m’atreviria a dir ni que som favorites ni que som l’equip més en forma, però crec que ara les coses estan més igualades i volem demostrar-ho” a l’encontre que es disputarà en un dels grans escenaris del futbol continental, el Juventus Stadium de Torí el dissabte 21 de maig.
L’MVP europea
Bonmatí, que va ser escollida MVP dels dos partits de semifinals contra el Wolfsburg alemany i també de la final europea de l’any passat, va voler deixar clar que l’equip “no es creu res tot i venir de guanyar una Champions. Som molt prudents i tot el que està passant és gràcies a la gent que ve al Camp Nou” responent així a les declaracions que va fer Ada Hegerberg, jugadora del Llió, al diari ’L’Equipe’ on va dir que el futbol femení ja existia abans del Barça.
“Tot el que està passant és gràcies a la gent que lluita per canviar el món i això hauria de ser una alegria per a tothom, siguis de l’equip que siguis, no hi ha colors” perquè “han d’estar unides entorn a la figura de la dona”, va afegir.
Aitana es va mostrar orgullosa de ser un referent femení i és que “a la societat en fan falta, sobretot en el món de l’esport, i per mi és un privilegi i un orgull, però també una responsabilitat molt gran que no l’agafo amb por sinó amb valentia”.
La mateixa valentia que té en portar el dorsal ’14’ “perquè és un número molt estimat aquí i a la resta del món. Johan Cruyff va canviar la manera de veure el futbol i de jugar-lo, i va crear l’estil al que juguem ara en el Barça”.
Justament la Cruyff Court Aitana Bonmatí és la catorzena pista que s’inaugura a Catalunya, fruit del triple acord entre la Fundació Cruyff, la Fundació FC Barcelona i la Fundació “la Caixa”.
“Pertanyo a una generació de joves que intentem imitar Johan Cruyff, fins en el seu pentinat. Va ser un referent, igual que ara ho és el Barça femení, que està canviant les coses socialment. Aquests canvis es quedaran aquí, no passaran de llarg”, va assenyalar Xavier Puig, directiu del FC Barcelona encarregat del futbol femení.
Una referent
Dins del seu paper com a ambaixadora de la Fundació Cruyff, Bonmatí ja va apadrinar l’any passat un ’Patí 14’ a l’escola on es va formar de la seva localitat de naixement, Sant Pere de Ribes. Un projecte que s’encarrega de rehabilitar zones d’esbarjo de col·legis amb pocs recursos.
Per altra banda, les ‘Cruyff Courts’ són camps de futbol de gespa artificial d’ús lliure pensants per fomentar la pràctica esportiva entre els més joves i promoure d’aquesta manera la integració i la cohesió socials, juntament amb els valors propis de l’esport com ara la superació personal i la companyonia.
Actualment, hi ha més de 250 ‘Cruyff Courts’ repartides per una vintena de països d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, que permeten que uns 65.000 nens i nenes de zones desafavorides facin esport cada setmana, gràcies també a les activitats dirigides que n’ofereixen.
A l’acte d’ahir van assistir-hi un centenar d’infants de quatre escoles diferents de Sitges i van poder fer un tast d’aquesta nova instal·lació construïda on abans hi havia un descampat que no reunia les condicions d’higiene ni de seguretat necessàries per a que puguessin jugar sense prendre mal.
La migcampista del Barça va estar acompanyada per Xavier Puig, directiu responsable del futbol femení; Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona; Susila Cruyff i Pati Roura com a presidenta i directora respectivament de la Fundació Cruyff; Xavier Bertolín, director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa” i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. Estava previst que el president Joan Laporta també fos present a l’acte, però finalment no hi va assistir.
70 minuts d’un partit agredolç
Aitana, amb 21 junys, ja va ser titular en la recordada final contra el Lió del 2019 a Budapest. Va jugar al mig del camp al costat d’Alèxia, Mariona (encara al Barça) i Losada. En el minut 70, ja amb 4-0, va ser substituïda per Andressa Alves. Aquell dia va aprendre unes quantes lliçons, i algunes les haurà de tenir en compte per al partit del dia 21, ara que també tothom parla de la davantera noruega Hegerberg i de les seves declaracions sobre l’equip de futbol del Barça i l’efecte Camp Nou. Aquell dia, Hegerberg va clavar un hat-trick en menys d’un quart d’hora (14’, 19’ i 30’) a una defensa completament superada per la situació. Hegerberg torna a estar en plena forma, com va demostrar en la tornada de les semifinals contra el PSG. No només Aitana recorda l’exhibició de la davantera aquell dia. A la defensa hi havia Torrejón, Leila i Mapi, i sota els pals, Paños.
Notícies relacionades
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024