El Barça té la millor
Alèxia Putellas aconsegueix el seu segon The Best i posa la cirereta al seu millor any individual, només tacat per la lesió al genoll
Els votants obvien l’Eurocopa i reconeixen la seva enorme temporada
Ho diu el mateix nom del premi: The Best. La millor. I el jurat del guardó va considerar que Alèxia Putellas és la mereixedora d’aquest reconeixement, un cop més. La capitana del Barça compta els dies que queden per tornar a trepitjar la gespa i sentir-se futbolista. Allò que més desitja, com tot el barcelonisme i tothom que estima el bon futbol. Mentrestant, ella continua acaparant tots els focus i tots els elogis que hi pugui haver en el món del futbol. Si dues Pilotes d’Or no eren suficients, la de Mollet del Vallès també va repetir en el The Best. Un fet únic d’una jugadora única. Perquè la seva figura ja ha transcendit més enllà dels mèrits futbolístics, que en són molts. Títols col·lectius, registres golejadors estratosfèrics i lideratge sobre la gespa. Però, a més, i com la resta de les seves companyes d’equip, Alèxia ha trencat barreres fora del camp i s’ha convertit en una icona i en un referent per a nens i nenes. El Barça està revolucionant la societat i sacsejant consciències i Alèxia ha actuat com a banderera d’aquest canvi que va viure la seva eclosió el 2022, l’any dels rècords d’assistència al Camp Nou i d’una mobilització històrica a Torí per veure la final de la Champions, l’única taca negra de la temporada d’Alèxia, a banda de la inesperada i dolorosa lesió que es va fer a dos dies de debutar en l’Eurocopa amb la selecció espanyola. Un contratemps que ahir no la va deixar sense premi.
La blaugrana tindrà París com una de les seves ciutats preferides. Allà va recollir les dues Pilotes d’Or i allà va rebre ahir a la nit el seu segon The Best. El que va aconseguir l’any passat li va entregar Sergio Busquets, ja que la gala es va celebrar de manera telemàtica. Ahir va ser Gianni Infantino, el president de la FIFA, qui va atorgar-li. “Gràcies al jurat, a la meva família, a les companyes i al club, però sobretot a la gent que cada dia ha estat al meu costat. Gràcies a ells soc qui soc ara”, va dir Alèxia en el seu discurs. “Per a la gent que té un somni, espero que amb això quedi reflectit que si somies fort i treballes, pots aconseguir-ho. El més important és gaudir del camí”, va cloure la capitana.
De res li va servir, a Beth Mead, ser la millor jugadora, la màxima golejadora i la màxima assistent de l’Eurocopa que va aixecar Anglaterra a Wembley l’estiu passat. Els 34 gols d’Alèxia i la seva incidència en el joc del Barça, sent una de les líders al llarg de tota la temporada, van tenir més pes que una competició que la capitana blaugrana va perdre’s a última hora.
Aquest cop, sí
Els espectadors de la gala de l’any passat van haver de pessigar-se per assegurar-se que no estaven somiant en descobrir que l’onze ideal de la FIFA no tenia cap jugadora del Barça malgrat haver guanyat la Champions, la lliga i la copa i disposar de la guanyadora –Alèxia– i de la tercera classificada –Jennifer Hermoso–. També va sorprendre que Emma Hayes s’emportés el guardó a la millor entrenadora davant de Lluís Cortés. Aquest cop, però, es va imposar la lògica i l’equip de l’any de la FIFA sí que va estar tenyit de color blaugrana. Mapi León i Alèxia Putellas en van ser les grans representants, ja que Lucy Bronze i Keira Walsh, fitxades aquest estiu, van aconseguir els mèrits amb el Manchester City i, en especial, amb la selecció anglesa en l’Eurocopa. De fet, la seleccionadora d’Anglaterra, la neerlandesa Sarina Wiegman, va ser escollida millor entrenadora. Mary Earps, la portera titular de les angleses, va rebre el guardó a millor portera.