Barça

La sensació de l’estiu

Fermín López va meravellar tothom amb una actuació brillant contra el Madrid en què va firmar un golàs i va repartir una assistència

Xavi, content amb la seva resposta en els entrenaments, assegura que el migcampista pot ajudar molt l’equip al llarg de la temporada

Ni Gündogan, ni Oriol Romeu ni cap de les estrelles que ja formaven part del Barça abans que comencés l’estiu. La gran sensació de la pretemporada blaugrana és un jove de 20 anys, pràcticament desconegut, i que fa uns mesos estava jugant a la primera federació. Fermín López va ser el gran protagonista del primer clàssic del curs, disputat a Dallas. Qualsevol diria que tot just era el seu segon partit amb el primer equip i que estava jugant per primer cop contra tot un Real Madrid, el màxim rival del Barça. Fermín López va dinamitar el clàssic en els 30 minuts que va estar sobre la gespa i s’ha guanyat el dret a tenir un lloc en l’equip de Xavi Hernández si el tècnic ho creu convenient.

L’organització del partit potser es va precipitar a l’hora d’escollir Marc-André ter Stegen com el millor jugador del clàssic. L’anunci es va fer oficial pocs minuts després del 2-0, obra de Fermín. Vist el desenllaç final, amb l’assistència a Ferran, i tenint en compte la irrupció del jugador de 20 anys, atorgar l’MVP a l’andalús no hauria estat cap bogeria. López va entrar al camp en el minut 66 i en menys de mitja hora va centrar tot el protagonisme. Ja ho havia fet en els dies previs. La seva presència en la convocatòria per viatjar en la gira ja va cridar l’atenció. Era el més desconegut de tots els futbolistes del filial –a més de Mikayil Faye, incorporat recentment–. Els altres ja s’havien entrenat o havien debutat a les ordres de Xavi. Fermín López es va estrenar contra l’Arsenal, però s’havia reservat tota la màgia contra el millor rival. Un golàs per tot l’escaire –i amb l’esquerra, malgrat ser dretà– i una assistència de qualitat per a Ferran. Una celebració icònica, petonejant l’escut a l’estil de Gavi i plorant d’emoció. Unes llàgrimes que continuarien passat el partit. Ara bé, després seria impossible esborrar-li el somriure de la cara. També quan va assistir Ferran va celebrar el gol amb passió. El sentiment culer, el té.

El migcampista no va amagar la seva felicitat en acabar el partit. “Això per a mi és un somni, encara no m’ho crec”, reconeixia. “Estic content per la feina que ha fet l’equip. És pretemporada, encara falta molt, i estic molt content de poder ajudar l’equip.” Fermín va relatar el gol: “He agafat la pilota, he vist porteria, he tirat endavant i he xutat amb l’ànima. M’ha sortit bé.” Quan li pregunten què li va passar pel cap quan va marcar, Fermín ho té clar: “Sobretot, els mals moments. I la família, que ho ha passat malament amb mi. I també el meu poble. Els dedico aquest gol.” El Campillo (Huelva) ja té un nou ídol.

El seu paper

Fermín López va arribar al Barça l’any 2016, procedent del Betis, amb tan sols 13 anys, però no acabava de tenir protagonisme en el juvenil. La cessió al Linares li ha anat d’allò més bé. Va marcar dotze gols i va repartir quatre assistències al llarg de la temporada passada a la primera federació. Per alguna cosa portava el dorsal 10. Un rendiment més que suficient per confirmar que estava preparat per tornar a Barcelona per, en principi, formar part del Barça Atlètic. Ara bé, l’escenari podria canviar. “A l’staff no tenim complexos. Quan algú s’entrena bé i s’ho guanya, juga. L’hem vist amb molta confiança. Depèn de la seva mentalitat i ell n’està demostrant. Té talent i personalitat. El jugador també ha de donar confiança a l’entrenador. M’agrada el que veig. No té por, juga fàcil, té última passada i avui ha marcat la diferència. Crec que ens pot ajudar aquesta temporada”, va dir Xavi en acabar el partit.

El tècnic va confirmar que el jugador no sortirà cedit. Per tant, el culer, que fins fa pocs dies no el tenia controlat, ja es pot anar acostumant a Fermín i a la seva manera de jugar. Ben segur que anirà apareixent en les convocatòries del primer equip blaugrana. Evitar que es torni a produir un cas Pablo Torre és l’objectiu. El càntabre també s’havia de quedar per estar en dinàmica de primer equip i pràcticament no va jugar, ni tan sols amb el filial. Si Fermín López continua convencent Xavi Hernández, que tingui els minuts que mereix.

LES DADES

24
minuts
va necessitar Fermín López per marcar i assistir en el seu primer clàssic amb el Barça.

LES REACCIONS

12
gols
va firmar amb el Linares la temporada passada a la primera federació.
M’agrada el que veig. No té por. Crec que ens pot ajudar aquesta temporada
Xavi Hernández
entrenador del barça
Això per a mi és un somni, encara no m’ho crec. Estic molt content de poder ajudar l’equip
Fermín López
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)