Barça

Aprovat amb nota el primer examen de titularitat

Lamine Yamal. L’extrem es va convertir diumenge en el jugador més jove a ser titular en la història de la lliga. El seu rendiment li va valer una gran ovació de Montjuïc quan va ser substituït.

Amb 16 anys i 38 dies, Lamine Yamal es va erigir diumenge, en el partit contra el Cadis, com el jugador de menys edat que formava part d’un onze inicial en tota la història de la lliga. El dia de l’estrena del Barça com a local a l’Estadi Olímpic Lluís Companys va venir acompanyat de la sorpresa de veure el jove extrem en l’alineació de sortida de Xavi. I és que a pesar de les boníssimes sensacions que havia deixat en enfrontaments anteriors, pocs s’esperaven que l’adolescent passés davant d’Ansu Fati, de Ferran Torres i d’Abde a l’hora de trobar un substitut per suplir l’absència de Raphinha, sancionat durant dos partits per la targeta vermella directa que va veure a Getafe.

Justament al Coliseum Alfonso Pérez, Yamal es va entregar en els 14 minuts finals que va disputar per intentar desfer l’embut en què s’havia convertit el partit de la primera jornada penjant pilotes a l’àrea amb l’esperança que algun company n’atrapés alguna i l’enviés dins la porteria de David Soria. Les seves intencions no es van poder realitzar, però com a mínim va posar nerviosa la defensa madrilenya amb accions de perill que combinava amb Ansu Fati. Aquest coratge i atreviment és el que volia tornar a veure el tècnic blaugrana sobre el terreny de joc contra el Cadis, així que no va dubtar en el moment d’escollir el millor candidat.

A Lamine Yamal sembla que no li pesa res del que es crea al seu voltant. No entén ni de pressió, ni de responsabilitat ni de jerarquies. Quan salta al camp, juga com un adult sense que li tremolin les cames quan se li passa pel cap encarar un rival. Per a ell, no hi ha diferència entre els defenses de primera divisió i els seus vells contrincants de les pistes públiques del barri de Rocafonda de Mataró. Ho va demostrar a finals del mes d’abril passat, quan va batre el rècord de precocitat en estrenar-se amb el primer equip amb només 15 anys, i ha continuat transmetent aquest desvergonyiment durant la gira de pretemporada pels Estats Units fins ara, com a revulsiu, però en endavant, també com a titular.

Contra el Cadis a Montjuïc, Lamine Yamal va ser un dels protagonistes del matx. Jugant per la dreta i acompanyant Robert Lewandowski en la línia d’atac, l’extrem va posar les llampades a la desastrosa primera part que va fer l’equip culer jugant-se el tipus en l’un contra un i disposant de centres per als seus companys d’equip. També va intentar sorprendre Ledesma amb un parell de xuts potents. Li va faltar el gol, però la sensació és que aquest no tardarà gaire a arribar. El públic del Lluís Companys li va reconèixer el bon paper amb una ovació quan Xavi el va canviar per Ferran. La propera jornada contra el Vila-real serà la darrera en què no estarà disponible Raphinha, i és probable que Lamine Yamal tingui una altra titularitat.

EL PREFERIT

Xavi va escollir Lamine Yamal davant d’Ansu Fati, Ferran Torres i Abde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)