Barça

Dia Lamine Yamal

El Barça i Lamine oficialitzaran avui la renovació del mataroní fins al 2026, en un acte privat i allunyat dels flaixos

El dorsal 27 del Barça, que té pactada per més endavant una altra firma fins al 2030, vol aprofitar la baixa per lesió de Raphinha per continuar creixent i està a punt per a la visita a Do Dragão

Dia de camisa i corbata per a Lamine Yamal i dia important per al FC Barcelona. El club continua blindant les joies del planter. Després de renovar el 29 d’agost Fermín López fins al 2027 (clàusula de 400 milions d’euros) i d’ampliar el 20 de setembre el contracte d’Alejandro Balde fins al 2028 (clàusula de 1.000 milions d’euros), avui el Barça oficialitzarà la renovació de Lamine. Dia de fotografia i firma. Acord tancat fins al 2026, amb una clàusula de 1.000 milions. La seva condició de futbolista menor d’edat fa que per llei el sostre d’ampliació de la seva vinculació amb el club sigui d’un màxim de tres anys més, però ja hi ha pactat un altre acord entre les dues parts perquè el jugador signi fins al 2030, quan assoleixi els 18 anys. Està tot acordat amb ell, la família i l’agent Jorge Mendes. Quedarà blindat, amb un augment de fitxa ajustat al seu nou estatus. Lamine continuarà sent patrimoni del Barça. El nou Camp Nou l’espera.

L’acte de signatura serà privat. No serà com la renovació de Balde de fa onze dies, que va ser oberta als mitjans de comunicació i damunt la gespa de la ciutat esportiva. Amb Lamine Yamal es farà un acte privat, lluny dels flaixos, mantenint el protocol dels joves de la Masia. No hi haurà un tracte especial, tot i que en el seu cas ja hagi tingut una alta transcendència amb el primer equip a les ordres de Xavi Hernández. Lamine signarà acompanyat del president Joan Laporta i del director esportiu Deco.

Una realitat

La oficialització de l’acord li arriba, a Lamine, en un moment dolç, instal·lat en dinàmica de primer equip i havent estat clau divendres en el Barça-Sevilla, després de ser ell qui provoqués l’error de Sergio Ramos en el gol de la victòria blaugrana (1-0). Als seus 16 anys, Yamal continua instal·lat en el núvol. El de Mataró està sent important per a Xavi i ha participat en tots els partits del Barça en aquest inici de temporada. No se n’ha perdut cap. En la lliga ha estat titular en 4 jornades (Cadis, Vila-real, Osasuna i Sevilla) i en els altres quatre partits ha actuat de revulsiu (Getafe, Betis, Celta i Mallorca). També va tenir minuts contra el Royal Anvers en l’estrena en la Champions. Ja queda lluny el seu debut oficial, la temporada passada, contra el Betis, amb només 15 anys i 290 dies, i fins i tot sembla que hagi plogut molt ja des de la seva sensacional carta de presentació a Montjuïc en el Gamper contra el Tottenham. Lamine és futur, però ja és present.

EL NOU CONTRACTE

2026
Tres anys més.
En ser menor d’edat, la llei marca aquest sostre, però hi ha acord fins al 2030.

PROTAGONISTA

4
titularitats
acumula en vuit jornades de lliga. Ha participat en tots els partits, també a Europa.

El Porto i el repte de Lamine

El Porto-Barça de dimecres està marcat en vermell al cap de Lamine Yamal. Avui signarà la seva renovació i d’aquí a dos dies aspira a convertir-se en el jugador més jove de la història a ser titular en un partit de la Champions. Contra el Royal Anvers, Xavi el va deixar a la banqueta i no va poder assolir el rècord. Youssoufa Moukoko, amb 16 anys i 18 dies, té el rècord de precocitat, en un Borussia-Zenit, però també com a suplent. Ara Lamine pot continuar fent història. Aspira a la titularitat a Do Dragão i buscarà el seu primer gol. Si marqués superaria el rècord d’Ansu Fati, que va marcar al Giuseppe Meazza contra l’Inter el 2019, amb només 17 anys i 40 dies. Lamine Yamal té marge de maniobra i té tota la fase de grups de la Champions per escriure el seu nom en la història. La baixa de Raphinha per lesió li aplana el camí. Lamine o Ferran. Un dels dos serà l’escollit a Do Dragão.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)