Conegut i benèvol
El Barça s’enfrontarà en la fase de grups al Rosengard i el Benfica, com l’any passat, i a l’Eintracht de Frankfurt
Les blaugrana, vigents campiones, eviten els rivals més forts, com el PSG o el Roma
Champions. Que bé sona. Com ens agrada escoltar les notes del seu himne. És sinònim de dia gran. I la Champions femenina té cada vegada més a prop el seu inici. Ahir es va sortejar la fase de grups de la màxima competició europea, i el Barça, vigent campió i rival a batre, ja sap quins seran els tres primers obstacles a superar en el seu camí cap a la revàlida del títol. Rosengard, Benfica i Eintracht de Frankfurt van anar a parar al grup A, encapçalat pel conjunt blaugrana. Un sorteig, per tant, amable amb les blaugrana, que van poder evitar alguns dels papus, com ara el PSG de Lieke Martens o el Roma, que l’any passat ja va complicar les coses al Barça en el duel d’anada dels quarts de final.
Va ser, de fet, un sorteig conegut. Per moments era fins i tot un déjà vu. I és que la passada Champions, l’equip de Jonatan Giráldez ja va compartir grup amb el Rosengard i el Benfica. Encara més: com el curs passat, l’altre equip és alemany. En el cas del 2022, el rival era el Bayern de Múnic. Enguany ho és l’Eintracht de Frankfurt. Per tant, el Barça tornarà a viatjar pels mateixos països i ho farà exactament amb el mateix objectiu: acabar primer del seu grup i, si pot ser, amb un ple de victòries –l’any passat ho va impedir el conjunt bavarès–. El Rosengard i el Benfica ja van viure en les seves pròpies carns el pa que hi dona el Barça. Golejades i més golejades. Les sueques es van endur un 6-0 del Camp Nou i un 1-4 a casa. Les portugueses van caure per 9-0 al Johan Cruyff i, malgrat tenir alguns bons minuts, van perdre per 2-6 davant de la seva afició. Respecte de l’any passat, hi ha alguns canvis. El Rosengard, que va rebre el Barça pocs dies després de ser proclamat campió de lliga, és ara setè en la seva lliga i ni tan sols podrà classificar-se de nou per a la Champions, ja que només queden tres jornades. El Benfica, líder i vigent campió de Portugal, té una cara coneguda en la seva plantilla. Es tracta d’Andrea Falcón, que va viure un autèntic calvari amb les lesions quan va vestir la samarreta blaugrana. Per la seva banda, l’Eintracht de Frankfurt intenta renéixer de les cendres. L’equip alemany és el segon que ha guanyat més Champions, quatre, darrere del Lió. Ho va fer els anys 2002, 2006, 2008 i 2015.
Malmö, Lisboa i Frankfurt. Les tres parades prèvies abans de la desitjada fase final. “Els rivals que ens toquen no depenen de nosaltres. És cert que encara queda una mica de temps, perquè tenim una aturada de seleccions, però ens agrada molt aquesta competició. Teníem ganes de conèixer els rivals per poder analitzar què és el que hem de fer aquella setmana d’entrenaments pel que fa a pla de partit. És cert que són rivals que coneixem. L’Eintracht és molt potent. L’any passat vaig tenir la possibilitat de veure-les en directe. Si volem guanyar, hem de vèncer tots els rivals. Tenim ganes que comenci”, va valorar el tècnic del Barça, Jonatan Giráldez, en declaracions als mitjans oficials del club.
Els altres
En el camí cap a Bilbao hi ha dotze equips més implicats en altres tres grups. El sorteig va deixar clar que l’Olympique de Lió tindrà un camí fàcil cap als quarts de final. El gran dominador de l’última dècada encapçala el grup B i s’enfrontarà a l’Slavia de Praga, el St. Pölten i el Brann, que tot just debuta en una fase de grups. Més emocionant serà el grup C, que es podria qualificar de grup de la mort. El Bayern, cap de sèrie, compartirà fase de grups amb el PSG i el Roma, que van arribar als quarts de final de la passada edició, i amb l’Ajax, que compta amb la davantera Romée Leuchter, autora de 7 dels 11 gols que ha fet l’equip neerlandès en la fase prèvia. Finalment, el Madrid té ara més possibilitats de passar de fase que no pas l’any passat, quan va quedar enquadrat amb el Chelsea i el PSG, però tot i així tindrà uns quants ossos durs de rosegar. L’equip anglès repeteix i també hi són el Häcken, líder de Suècia, i el París FC, la gran revelació d’Europa després d’eliminar l’Arsenal i el Wolfsburg en les fases prèvies.
Els setze equips començaran a rodar els dies 14 i 15 de novembre. La fase de grups s’allargarà enguany fins al gener (30 i 31) per culpa de la disputa del mundial, que ha mogut tot el calendari. No serà fins al 6 de febrer que se sortejarà la fase final i començaran a quedar del tot clars els últims quilòmetres cap a Bilbao, seu de la gran final del 25 de maig vinent. San Mamés ja va acollir alguns partits l’any 2020, en plena pandèmia. Llavors, aquell Barça encara no sabia què era guanyar una Champions i el Wolfsburg va deixar-lo fora de la final. Va ser el dia del famós “No hi ha distància” d’Alèxia Putellas enmig d’un estadi de la Real Sociedad buit per culpa del coronavirus. Aquest any, sí, la catedral podrà vestir-se de gala, i tant de bo hi hagi uns quants pelegrins vinguts de Catalunya engalanats amb samarretes blaugrana. Perquè ara el Barça ja té dues Champions, posa la distància i és el favorit.
Abans de l’aturada, el Granada
La Champions League no arrencarà fins d’aquí a més de tres setmanes. Abans, el Barça torna a centrar-se en la lliga. El conjunt de Jonatan Giráldez disputa avui l’últim duel abans d’una altra aturada de seleccions. Ho fa a casa (18.30 h, DAZN) i contra el Granada, un equip acabat d’ascendir i que està dirigit pel lleidatà Roger Lamesa. L’equip andalús suma només tres punts, però es manté fora de les places de descens. Per la seva banda, les blaugrana volen continuar comptant els partits per victòries i marxar a l’aturada líders davant del Madrid, que rep demà el Llevant. Jonatan Giráldez continua amb les baixes de Jana, Graham Hansen i Rolfö, lesionades.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024