Barça

Xavi: “És moment d’estar units”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha insistit en què l’equip pot fer una bona temporada i ha demanat més suport en aquests moments difícils. El tècnic assegura que el partit de demà a Mestalla (21h) és una final. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

La situació actual

“Si m’he plantejat deixar-ho? No. Quan acaben les temporades fas un reset i valores com estàs i si has guanyat o no. Estic molt bé ara, positiu, il·lusionat. Podem fer una gran temporada. És el moment de ser coherents, estar calmats i agafar confiança. Crec més que mai en el projecte i en els jugadors. Tenim un vestidor amb una unió fantàstica, també amb el president, Deco i Yuste. És un moment de confiança, de treballar més si cal i de creure en tot el que estem fent. Portem dos anys fent les coses molt bé i anem pel bon camí. Estem a la meitat del camí de fer un gran Barça, aquest és el meu pensament. M’estranya que a la primera corba la gent baixi del vaixell. És moment d’estar units. Els mitjans no ho estan i ho hem d’estar més que mai. Així ho vaig demanar a principis de temporada. Més que mai hi hem de creure. Sí, és cert, les coses no van bé, però està tot en joc. No n'aprenem. La temporada passada anàvem molt pitjor que aquesta i vam fer una temporada notable. Per què no pot acabar aquesta amb un excel·lent? Podem guanyar els quatre títols. És el missatge. Hem de ser positius. La meva mentalitat no canviarà pel que digui la gent i els mitjans. No veig els culers units, no ens unim en els moments difícils i m’estranya”.

“Es repeteix el patró de l’any passat. A l’octubre es volia enviar tot en orris i va ser una bona temporada. Ens hem d’aferrar això, que és l’últim que ha passat al club. Per què no podem pensar això ara? És el que m’estranya. Fa uns mesos estàvem fent una rua per celebrar els títols”.

Els jugadors estan compromesos?

“Totalment. No tinc cap dubte en això, si no marxaria. Parlem molt. Tenim un vestidor que és una meravella. Tothom està implicat i també decebut i enfadat quan les coses no surten, però la gent creu en el que estem fent. Està a mort amb l’equip i l’staff. Des de dins estem molt units. Cal treballar, jugar bé i millorar”.

S’ha sentit sol?

“Mai. Per començar, tinc un staff que és incondicional, lleial i fidel. No fallaran mai. Tinc un germà i amics de veritat, amb majúscula. Aquests no fallen. El president tampoc. El que m’ha dit, ho ha complert. Sento que podem fer una gran temporada i és la dinàmica que hem d’aconseguir. Des de fora, la cosa no rutlla”.

L’afició

“Em coreja a cada partit. La gent m’envia ànims pel carrer i està amb l’equip. Aquest no és el problema. L’afició està de deu i confia. Sap que ho donarem tot, però cal fer-ho cada setmana. El tema és l’entorn. Entenc que altres clubs o mitjans que no són afins al club ens critiquin, però els que sí que ho són no ens poden deixar a la primera. Toca donar suport a l’equip. Són els vigents campions de lliga i de supercopa. Mereixen un respecte”.

La setmana

“Ens ajudarà. A vegades, el que passa, convé. I en aquest cas serà per millorar, per saber que no estem fent les coses bé i per seguir treballant. Si al final de la temporada no hi ha resultats, segurament marxaré. Funciona així. Però no al desembre”.

S’ha estat injust amb ell?

“No ho sé. Els adjectius els poseu vosaltres. Jo crec que s’està explicant una realitat que no és i s’està generant una tensió innecessària, ja ho vaig dir. Estem en la cursa per guanyar els quatre títols. Aquesta és la realitat. Està tot en joc”.

Estabilitat

“Fa unes setmanes era el Ferguson del Barça i ara ja es parla de si estic al carrer. El club necessita estabilitat. Res més. S’ha demostrat que som un projecte guanyador. Som els vigents campions de lliga i de supercopa. Sabem que el futbol no té memòria, però aquests jugadors han fet un esforç molt gran. Quan parlo de construcció, és això. Hi haurà moments baixos per tornar a sortir, però si al primer mal moment entrem en una depressió profunda, no arrencarem. Tinc claríssim que no serà tot perfecte ni un camí de roses, però no cal tornar-se boig. Cal estabilitat i més en una era post Messi i amb la situació econòmica que té el club”.

El partit

“És una final perquè tenim necessitat de punts. El problema de tot plegat és que a la lliga no estem com hauríem d’estar. Les derrotes contra Madrid i Girona ens han pesat i ens estan afectant. Per això hem de recuperar punts. Demà és importantíssim. Tenim un rival complicat al davant, amb molta energia i gent jove. Baraja està fent una feina extraordinària. Ja va salvar l’equip l’any passat i ara han fet un pas endavant, encara que portin un punt dels últims dotze. Ho afrontem com una final”.

“No sé si perdre implicaria acomiadar-nos de la lliga perquè depenem d’altres resultats, però se’ns posaria difícil. Però aquesta és la suposició més negativa. Si guanyem potser retallem punts. Per què no pensem en això? Si va malament, seguirem. Quedarà lliga per remuntar, però se’ns posaria més difícil del que ja ho està. Per això tenim necessitat de punts i és una final”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)