Barça

Campió contra campió

El Barça, vigent guanyador de la lliga espanyola, se les haurà amb el Nàpols, que també ho és de la italiana, en els vuitens de final

Com el conjunt culer, el partenopeu no passa per un bon moment, lluny de la versió que el curs passat el va fer ser el millor en el seu campionat

Tots dos tenen marge de millora: el duel no és fins a finals de febrer

Fa dos anys que el Barça va tocar fons a Europa. L’equip culer, ja dirigit per Xavi Hernández, acabat d’aterrar després de succeir Ronald Koeman, va ser eliminat de la Champions League en la fase de grups. L’entitat ja acumulava en els darrers temps fracassos importants en la competició, amb eliminacions humiliants pel camí, però quedar-ne fora a la primera era una cosa que ningú veia a venir. La garrotada va incloure la relegació a la segona divisió europea, l’Europa League, i allà, en la primera eliminatòria, va trobar-se el Nàpols, a qui va superar (1-1 i 2-4). Ara, dos anys després, el conjunt blaugrana, després de repetir fracàs la campanya passada amb una altra eliminació en la primera fase del torneig, per fi torna a tocar els vuitens de final de la lliga de campions, i l’atzar ha volgut que sigui contra el Nàpols. Aquell rival que se li va creuar en el pitjor moment, quan se sentia en l’infern futbolístic, és el mateix que es troba ara en el cel que és la màxima competició continental de clubs.

Així, el sorteig, que es va dur a terme ahir a Nyon (Suïssa), no va ser del tot dolent per al Barça, ja que va esquivar el PSG i l’Inter, els dos segons de grup més perillosos que li podien tocar. El conjunt entrenat per Luis Enrique, primer classificat a França, liderat sobre la gespa per Kylian Mbappé i amb els exblaugrana Ousmane Dembélé i Arnau Tenas, era la bola més temuda i se les haurà amb la Real Sociedad. L’equip neroazzurro, darrer finalista de la Champions League i també primer a la Serie A, s’enfrontarà amb l’Atlético.

El contrincant dels culers, doncs, serà el Nàpols, un equip que, ara mateix, no està a l’alçada dels esmentats PSG i Inter, però que té potencial, com ho va demostrar la campanya passada. I és que els partenopeus no passen un bon moment, però són els vigents campions en la seva lliga, exactament com el Barça. El grup napolità va ser el curs passat una de les sensacions del futbol europeu, amb uns incommensurables Victor Osimhen i Khvicha Kvaratskhelia a dalt. Amb segell propi i una identitat impregnada pel tècnic Luciano Spalletti, que ja n’era el tècnic en aquella eliminatòria d’Europa League de fa dos anys, els napolitans van practicar un joc estimulant i ofensiu que els va portar al títol de lliga italiana 33 anys després. La marxa de Spalletti a final de temporada, però, va pesar; amb Rudi Garcia, el seu relleu, el conjunt no va aconseguir fluir, i el tècnic va ser destituït al novembre. Ara és Walter Mazzarri qui en porta les regnes. Fa prop d’un mes que el preparador, de 62 anys –ja va entrenar el Nàpols durant un lustre (del 2009 al 2013) amb èxit, ja que hi va guanyar una copa (2012) i va aconseguir bones classificacions en la lliga–, és en el càrrec amb l’objectiu de tornar a acostar l’equip a aquella versió que va abastar el curs passat. En conserva les peces, a excepció del central Minjae Kim, que va posar rumb al Bayern. Amb Osimhen i Kvaratskhelia, dos futbolistes diferencials de veritat, segurament de primera línia mundial, i una medul·lar força interessant amb la potència de Zambo Anguissa i el bon peu i dinamisme de Piotr Zielinski i Stanislav Lobotska. En la Champions va acabar segon de grup, després de perdre els dos partits contra el Real Madrid (2-3 i 4-2), i en la lliga és cinquè a 14 punts del lideratge, però per a l’eliminatòria queda molt, ja que l’anada no és fins a finals de febrer i la tornada, a principis de març.

Per tant, no és un rival a menystenir, té molt marge de millora, com el Barça, és clar. “Queda temps. El Nàpols és el vigent campió de lliga, com nosaltres, i serà una eliminatòria dura”, va valorar Deco, el director esportiu del Barça des de Nyon, un cop finalitzat el sorteig. “Haurem d’arribar-hi bé. No hem de mirar l’adversari que tenim. Hem de mirar què podem fer, en què podem millorar. Contra el València vam fer un molt bon partit, no vam poder guanyar i hem de continuar”, va afegir Deco. “Fa poc hem guanyat la lliga. En el futbol hi ha moments menys bons, però estem treballant i al final les coses sortiran, no en tinc cap dubte”, va completar. A l’altra bàndol, el tècnic Mazzarri, en la prèvia del partit de copa que el Nàpols juga avui (21 h) contra el Frosinone al seu camp, el Diego Armando Maradona, també es va referir a l’encreuament. “Enfrontar-se al Barcelona és especialment difícil. Per a nosaltres serà un desafiament fascinant”, va comentar l’entrenador.

El Madrid, contra el Leipzig

Pel que fa a la resta d’encreuaments, el Real Madrid jugarà contra el RB Leipzig alemany, un conjunt ja habituat darrerament a aquestes instàncies del torneig. El vigent campió de la competició, el Manchester City, s’enfrontarà amb el Copenhaguen, una de les sorpreses de vuitens, després de classificar-se tot deixant a l’estacada equips com ara el Manchester United i el Galatasaray, que a priori tenen millor plantilla. Un altre dels candidats, el Bayern, es trobarà amb el Lazio. Porto-Arsenal i PSV-Dortmund tanquen les eliminatòries.

Queda temps. Serà una eliminatòria dura. Hem de mirar en què podem millorar
Deco
DIRECTOR ESPORTIU DEL BARÇA
Per a nosaltres, enfrontar-nos al Barça serà un desafiament fascinant
Walter Mazzarri
ENTRENADOR DEL NÀPOLS

Sorteig també de les següents fases de l’Europa League i la Conference

Després del sorteig de la Champions es va fer el de l’Europa League i el de la Conference League. En l’Europa League es van sortejar els 16ns, en què s’enfronten els repescats de la Champions amb els segons de grup de l’Europa League. Les eliminatòries són: Milan- Stade Rennes, Lens-Friburg, Young Boys-Sporting CP, Benfica-Tolosa, Braga-Qarabag, Galatasaray-Sparta Praga i Xakhtar Donetsk-Olympique Marsella. D’aquesta competició en va caure eliminat el Betis, que juga ara la Conference. També a 16ns, els verd-i-blancs jugaran contra el Dinamo Zagreb. Les eliminatòries de totes dues competicions seran el 15 i el 22 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)