Barça

Remar sense Pedri

Després dels últims tres mals resultats, el Barça està obligat a guanyar contra un Almeria que és cuer i encara no ha sumat cap victòria

La lesió d’ahir de Pedri se suma a la baixa del sancionat De Jong

A ase magre, tot són mosques. A Xavi i al Barça se’ls acumulen les males notícies. L’última, l’enèsima lesió de Pedri. El canari és baixa per al partit contra l’Almeria (19 h, Movistar La Liga). Una lesió muscular que es va fer en l’últim entrenament, en el test previ al partit contra el cuer de la primera divisió, el deixa fora de la cita d’aquest vespre a Montjuïc i també fora de la costellada a Dallas del dia 22 contra l’Amèrica. Nou contratemps per a un Pedri que no surt de l’espiral de lesions en què es veu immers des de fa ja molt de temps. Massa temps...

Preocupa dins el cos tècnic i els serveis mèdics del club la reiteració de lesions d’un jugador que en el seu primer any al Barça va acumular més d’una setantena de partits i des d’aleshores ha estat un inquilí habitual a la infermeria. Amb Pedri amoïna la situació general i també el moment actual perquè aquesta lesió arriba en un context de crisi de resultats i coincidint amb la baixa de Frenkie de Jong, que també es perdrà el partit després d’haver vist a Mestalla la cinquena groga. Baixes importants per al mig del camp. Ni Pedri, ni Frenkie ni Gavi. Però ni Xavi ni el Barça es poden permetre caure en el discurs de les excuses. Tornar a fallar avui contra l’Almeria equivaldria a tirar tres bidons de gasolina al foc. Després de tres mals resultats contra el Girona, l’Anvers i el València, només val sumar els tres punts contra el cuer de la categoria. L’equip andalús no ha guanyat ni un sol partit en tot el campionat. Suma només cinc punts. Però tampoc l’Anvers havia guanyat mai en tota la seva història cap partit de la fase de grups i contra el Barça l’equip de Mark van Bommel va castigar fins a tres vegades la porteria d’Iñaki Peña.

L’Almeria va començar la temporada orientat per Vicente Moreno i avui qui s’asseurà a la banqueta visitant de Montjuïc serà Gaizka Garitano. Amb ell l’equip no ha millorat. Últim classificat de la lliga i eliminat de la copa. El seu botxí va ser precisament el Barbastre, rival del Barça en la següent eliminatòria de la copa el dia 7 de gener. Un gol de Frank Carbonell va destapar les vergonyes d’un Almeria que al mes de desembre ja fa flaire de descens.

Per al Barça el partit d’avui és una arma de doble tall. Perdre seria un desastre absolut perquè aguditzaria la crisi blaugrana, però una victòria permetria afrontar l’aturada nadalenca amb millor cos. I la situació d’aquest Almeria acosta el Barça a la victòria. Garitano no troba la fórmula però a més té la infermeria plena: Ibrahima Koné, Lucas Robertone, Luis J. Suárez, Marc Pubill, Marko Milovanovic i Melero estan lesionats. En el cas de Robertone tampoc jugaria avui per sanció.

Xavi Hernández donarà a conèixer avui la llista de convocats. Fermín substituirà Pedri en l’onze inicial i la baixa de Frenkie la cobrirà un Oriol Romeu que en la desfeta contra l’Anvers va quedar assenyalat, però que pot tenir ara una oportunitat per a la redempció, després de recollir dilluns el premi de la FCF al millor jugador català de la temporada passada. La resta, pocs canvis.

CANVIS OBLIGATS

Fermín i Oriol Romeu seran els acompanyants de Gündogan al mig del camp

PENES A ALMERIA

L’Almeria va ser eliminat pel Barbastre en la copa, el rival del Barça el dia 7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)