Barça

Un altre equip per a Ilaix

1a divisió. El mig format al planter del Barça no troba l’estabilitat des de la seva controvertida sortida l’estiu del 2021. Ara provarà sort al Getafe

Ilaix Moriba (Conakri, Guinea, 2003) no troba l’estabilitat. Només té 20 anys, d’aquí a dues setmanes en compleix 21, però fa temps que fa voltes a la recerca d’un lloc on enlairar-se. Concretament, des que va deixar el Barça, l’estiu del 2021. La seva va ser una marxa que va aixecar polseguera. Amb 13 anys va aterrar a l’entitat culer, procedent del planter de l’Espanyol, i va destacar fins a arribar al primer equip amb Ronald Koeman (curs 2020/21). El tècnic neerlandès li va donar confiança, hi comptava, el club també, però aleshores va sorgir un problema amb la renovació. Les pretensions d’Ilaix eren inassumibles per a l’entitat presidida per Joan Laporta. “Intentarem que aquest cas no es repeteixi més. Un jugador format al planter, a qui queda un any de contracte i que no vol renovar amb les condicions que li ofereix el club, és una situació que no acceptem”, va assegurar en aquells moments Laporta. L’entrellat es va acabar resolent amb la venda del futbolista al RB Leipzig per uns 16 milions d’euros.

De moment, però, a Ilaix no li està anant bé. Al RB Leipzig, pràcticament no hi ha jugat. En aquell primer curs (2021/22) va acumular 100 minuts –30 en la lliga en dos partits disputats, 10 en la copa en un i 60 en la Champions League en tres–, abans de marxar cedit al València, on va acabar la temporada i on, entrenat per José Bordalás, sí que va participar (catorze partits en nou titularitats). Va repetir experiència la campanya passada (2022/23), però, ja sense Bordalás, hi va entrar menys (24 partits de lliga i només deu titularitats). Aquesta temporada (2023/23) ja no va continuar de valencianista i va tornar al RB Leipzig, on no ha jugat ni un minut. Sis convocatòries en la lliga i una en la copa d’Alemanya és el màxim que ha esgarrapat. Insostenible per a un noi tan jove que el que ha de fer és jugar.

És per això que ara provarà sort al Getafe, com a cedit, una altra vegada, fins a final de campanya. Es retrobarà amb Bordalás, amb qui confia a recuperar minuts. Concentrat amb Guinea per a la disputa de la copa d’Àfrica, competició que finalitza l’11 de febrer, quan és la final, s’enrolarà al conjunt azulón en el moment en què acabi la seva participació amb el combinat que representa.

LA DADA

20
anys
té Ilaix Moriba. El 19 de gener en farà 21. En els darrers tres anys, haurà jugat en quatre equips.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)