Barça

La PB London, al costat de la família del ‘Bar&Co’

La penya blaugrana, la més longeva de la Federació Món, ha iniciat una campanya de recollida de fons

A finals de la setmana passada, les fortes pluges que van afectar el Regne Unit van causar l’enfonsament al riu Tàmesi del ‘Bar&Co’, una embarcació reconvertida en restaurant i sala de festes, però que també tenia un fort lligam amb el barcelonisme. I és que, des de feia 15 anys, el ‘Bar&Co’ era el local on la Penya Blaugrana London reunia els seus membres cada dia de partit del Barça.

Un cop coneguda la notícia, i enmig de la consternació causada per la pèrdua d’un lloc que ja considerava casa seva, la penya presidida per Eduard Manas s’ha posat ràpidament en marxa per mirar de pal·liar els danys a la família propietària del local i els seus treballadors. Amb aquest objectiu, l’entitat barcelonista ha obert una campanya en línia de recollida de fons per mirar de pal·liar els perjudicis causats per aquest succés.

De les 5.000 lliures esterlines establertes com a objectiu, la iniciativa ja s’acosta actualment a les 4.200 gràcies a les nombroses mostres de suport rebudes per la PB London, en molts casos d’altres penyes i també de barcelonistes d’arreu del món. L’enllaç a la campanya es pot trobar al web de la Confederació Mundial de Penyes.

REFERÈNCIA PER A CULERS I CATALANS A LONDRES

Fundada l’any 1985, la Penya Blaugrana London és actualment la penya oficial en actiu més longeva de la Federació Món, i s’ha convertit en tot un símbol del barcelonisme a la ciutat de Londres i també a tot el Regne Unit. De fet, té membres repartits per diferents punts del país, i també hi ha una gran diversitat de nacionalitats entre ells. Qualsevol culer que visités la capital britànica i volgués veure un partit del Barça sabia que a la seu de la PB Londres ho podria fer. De la mateixa manera, la penya sol encapçalar les trobades en els desplaçaments europeus del Barça al Regne Unit.

A banda d’aquesta promoció del barcelonisme, la PB London també està compromesa amb la difusió de la cultura catalana a la seva ciutat. La penya col·labora habitualment amb la delegació de la Generalitat de Catalunya a Londres i participa en les seves accions, com ara la celebració de Sant Jordi i la Diada de l’Onze de Setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)