El Barça supera l’Osasuna i hi haurà clàssic en la final de la supercopa (2-0)

El Barça ha superat a l’Osasuna (2-0) a les semifinals de la supercopa i buscarà aquest diumenge contra el Madrid (20h) el tercer títol de l’era Xavi. Els blaugrana, que han estat els clars protagonistes portant la iniciativa i el pes del partit, s’han acabat imposant gràcies a les dianes de Lewandowski (59’) i Lamine Yamal (92’).

El Barça ha sortit ben plantat al terreny de joc, fent-se amb la possessió de l’esfèrica a camp rival. Després d’un inici pausat, el duel s’ha animat de cop. Christensen, amb una rematada a la sortida d’un córner, ha disposat de la primera ocasió (5’). Molt més clara ha estat la que ha tingut Ferran Torres amb un xut llunyà que ha sortit per la dreta de la porteria defensada per Sergio Herrera. En tots dos casos, l’Osasuna ha respost ràpidament amb dues arribades perilloses que no han tingut conseqüències. El matx estava totalment trencat, i Lewandowski ha aprofitat una transició per tornar a avisar amb un xut ras que ha aturat Herrera amb una mà providencial (13’). A partir d’aquí, l’Osasuna ha tancat espais per dins i als blaugrana els hi ha costat generar perill, tot i que continuaven tenint el control absolut del duel. Sergi Roberto, amb un xut mossegat (28’), i Lewandowski, amb una rematada de cap a la frontal de la petita (30’), han estat les ocasions més clares per part dels culers abans de marxar als vestidors. En el minut 39, Iñaki Peña ha salvat el gol del conjunt navarrès en un mà a mà amb Budimir. Poc després, Raphinha ha marxat lesionat i en el seu lloc ha entrat Lamine Yamal. Primera part de domini absolut del Barça, que li ha faltat contundència per avançar-se en el marcador.

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix. El Barça imposava la seva superioritat, però sense encert. Finalment, ha estat en el minut 59 quan ha arribat el gol. Lewandowski ha aprofitat una molt bona passada entre línies de Gündogan per superar a Herrera amb un xut potent i ajustat al pal. Els de Xavi han seguit monopolitzant la pilota, i Joao Félix ha tingut a les seves mans el segon gol amb un xut creuat que ha refusat el porter del conjunt navarrès en una espectacular intervenció (68’). Iñaki Peña ha tornat a salvar als blaugrana atrapant un xut molt clar de Budimir (77’). En el temps afegit, Lamine Yamal ha sentenciat l’accés a la final (2-0), on ja l’espera el Madrid.