Barça

Un cop més

En deu dies, el Barça s’ha quedat sense la possibilitat d’aixecar dos títols, la supercopa i la copa, i ara només li queda mirar endavant, amb la lliga i la Champions League a l’horitzó

Xavi Hernández i els jugadors es conjuren per competir-hi, encara que la realitat és que la versió actual de l’equip, que no millora, no convida a l’optimisme

Al Barça no li queda cap més remei que mirar endavant. Un cop més. Després de dos títols perduts en deu dies, la copa i la supercopa, li queden encara els dos més importants a l’horitzó: la lliga i la Champions League. Així ho van fer veure, després de la derrota (4-2) en la copa de dijous al feu de l’Athletic Club, tant Xavi Hernández com els jugadors que van pronunciar-se públicament. “L’equip s’aixecarà guanyant partits i enfocant-nos en la lliga i en la Champions quan ens toqui”, va manifestar l’entrenador. “Estic tranquil. Queden els títols més importants i els intentarem guanyar. Hi lluitarem”, va completar el tècnic. “Hem de canviar el xip i pensar que queden dos títols. Hi competirem fins al final”, va coincidir Pedri. En la mateixa línia va referir-se un dels capitans, Ronald Araujo: “És un cop dur estar eliminats, però tenim dues competicions més: la lliga, on ara ens venen dos partits a casa, i després també tenim la Champions. Ens queden dos títols i hi lluitarem fins al final.” “Hem de mantenir-nos units com a equip i concentrar-nos en els propers partits”, va concloure Robert Lewandowski.

D’aquesta manera, al vestidor, s’aferren a això, a les competicions que encara hi ha en joc, encara que la realitat és que la versió actual de l’equip, que no s’enlaira des de principi de temporada, cosa que, irremeiablement, no convida a l’optimisme en l’entorn culer. Si el conjunt blaugrana vol aspirar als títols hi ha d’haver una millora, tant col·lectiva, cosa que és responsabilitat de Xavi, com individual, aspecte que pertany als jugadors. E l’aspecte grupal, l’equip continua tenint problemes per imposar-se futbolísticament als seus rivals, tant amb pilota, en què té problemes per generar volum ofensiu, com sense, en què defensivament està rebent moltíssims gols (11 en els quatre últims partits). Però és que individualment també hi ha jugadors que han de fer un pas endavant i millorar les seves prestacions. De fet, no és normal que els millors a San Mamés fossin tres nanos que encara no són majors d’edat: Lamine Yamal (16 anys), Héctor Fort (17 anys) i Pau Cubarsí (17 anys). Aquests joves són una benedicció i una alenada d’aire fresc enmig del mal moment dels culers, però no se’ls pot carregar de responsabilitat quan encara són juvenils i la plantilla està farcida de futbolistes de primer nivell.

La sort, o desgràcia, segons com es miri, és que la competició no s’atura i el Barça té l’oportunitat ja de redimir-se i fer aquest canvi tan anhelat. Els objectius, sensacions a part, també són una muntanya, ara mateix. En la lliga, en què queden 18 jornades per disputar-se, l’equip blaugrana és tercer, a vuit punts de la plaça de líder, que ara ocupa el Girona, que té un partit més, i a set del segon, el Real Madrid. Demà (18.30 h) juga a a casa, a Montjuïc, contra el Vila-real i, de seguida, dimecres que ve, repeteix rebent l’Osasuna. El Deportivo Alavés a fora, el Granada a casa i el Celta a fora són els següents compromisos, abans de tornar a Europa, un malson en els darrers anys i el torneig més difícil. Serà el 21 de febrer quan el conjunt blaugrana es desplaçarà al Diego Armando Maradona per visitar en l’anada de vuitens de final un Nàpols que tampoc està per tirar coets amb una final de supercopa perduda, eliminat en la copa i a 19 punts del primer en la lliga.

LES REACCIONS

Estic tranquil. Queden els títols més importants i els intentarem guanyar
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Hem de canviar el xip i pensar que queden dos títols. Hi competirem fins al final
Pedri González
MIGCAMPISTA DEL BARÇA
J. 22. Barça - Vila-real
demà (18.30 h)
J. 20. Equip - Equip
31/1 (19 h)
J. 23. D. Alavés - Barça
3/2 (18.30 h)
J. 24. Barça - Granada
11/2 (21 h)
J. 25. Celta - Barça
18/2 (hora per determinar)
1/8 de final. Nàpols - Barça
(21/2 /21 h)
És un cop dur estar eliminats, però tenim dues competicions més. Hi lluitarem fins al final
Ronald Araujo
DEFENSA DEL BARÇA
Hem de mantenir-nos units com a equip i concentrar-nos en els propers partits
Robert Lewandowski
DAVANTER DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)