Primeres de la classe
El Barça, que va sortir a jugar amb el primer lloc del grup assegurat, derrota un combatiu Eintracht
Patri i Graham Hansen, amb dos gols des de la frontal, segellen el triomf culer
Feina feta no fa destorb, però el Barça ni la necessitava fer. L’objectiu principal del duel contra l’Eintracht de Frankfurt era segellar el primer lloc del grup, però l’equip blaugrana ja va aconseguir-ho abans de sortir a la gespa. L’empat entre el Rosengard i el Benfica (2-2) va dictar sentència, però el Barça va complir igualment amb la seva obligació, que és la de guanyar tots els partits. Un més i ja en són 20 de 20 per a les supercampiones, que van retrobar-se amb la seva afició després d’alçar el primer títol de l’any.
Jonatan Giráldez i Patri Guijarro havien coincidit en una cosa en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament: l’Eintracht de Frankfurt era un dels equips que més els havia sorprès i que més difícils els havia posat les coses aquest curs. Les alemanyes van arrencar el partit sabent que depenien d’elles mateixes per mantenir-se vives a Europa. A més, van tenir el suport de centenars d’aficionats. No era el Camp Nou del 2022, però la parròquia alemanya es va fer sentir amb força al Johan Cruyff. Però, és clar, guanyar el Barça és gairebé impossible i per això l’Eintracht ja s’ha acomiadat de la Champions i és el Benfica qui acompanyarà les blaugrana a quarts. Ara bé, no va ser un passeig triomfal del conjunt de Giráldez, ni tan sols un setge ofensiu tan gran com el d’altres ocasions. Aquesta exigència del rival també es va notar en l’onze titular del gallec, que va repetir aquell equip que tan bé li està funcionant els dies grans: el mateix que la setmana passada va aixecar la supercopa amb dues exhibicions contra el Madrid i el Llevant. El que millor rendiment està oferint a Jonatan Giráldez i en el qual costarà fer entrar o treure alguna de les jugadores. Tot plegat, sota la mirada de Pau Cubarsí i Marc Guiu, dos dels protagonistes la nit abans a San Mamés –seu de la final de la Champions femenina d’enguany– amb el primer equip masculí i que van venir a gaudir del triomf del femení.
De lluny
El dia en què va costar més generar perill, especialment en la primera part, van ser dues rematades des de la distància les que van acabar desencallant el partit. I ho van fer dues jugadores que d’això en saben. L’una té acostumat tot el barcelonisme a les seves canonades des de lluny. L’altra és tan bona que fa gols de tots els colors. Patri i Graham van segellar el triomf. La balear va obrir la llauna en el minut 19 de la primera. No va ser un gol per l’escaire, sinó una rematada ajustada i col·locada al pal. El segon es va fer esperar fins pràcticament el darrer quart d’hora de joc i després de diversos avisos neutralitzats per Bösl, la portera que va entrar en la mitja part. En el cas de Graham Hansen, la noruega va engaltar un molt bon xut des de la frontal que va impactar en la fusta abans de tocar la xarxa. La celebració també denotava cert alliberament de les blaugrana, que no havien trobat la manera de tombar el mur alemany amb la mateixa força que ho fa en altres partits –en la majoria, de fet. No va arribar el tercer perquè ni el pal ni la portera ho van permetre. L’Eintracht va mantenir la cara durant la resta del partit i fins i tot va estar a punt de fer un gol a través de Freigang quan el resultat era d’1-0. Sense cap mena de dubte, les alemanyes són, fins ara, l’equip que més ha plantat cara al Barça.
El Barça tancarà la fase de grups de la Champions el pròxim dimecres al camp del Benfica (21 h). El dia 6 de febrer, sorteig. Un sorteig que, no ho oblidem, no només deixarà els emparellaments de quarts, sinó també els possibles encreuaments de les semifinals. En altres paraules, el camí fins a Bilbao estarà marcat. I, llavors, a esperar fins al 20 de març.