Barça

Victor Osimhen

Nàpols-Barça (Champions League)

Memòries d’Àfrica

Després de plorar amb tot Nigèria per la final perduda en la copa d’Àfrica, Victor Osimhen buscarà curar les penes avui contra el Barça en la Champions, 60 dies després del seu últim duel amb el Nàpols

Les llàgrimes de Victor Osimhen a l’estadi olímpic Alassane Ouattara (Abidjan) després de perdre ara fa només deu dies la final de la copa d’Àfrica contra la Costa d’Ivori van ser les llàgrimes de tot Nigèria. El seu amic Alex Iwobi (Fulham) el va intentar consolar dins la interioritat del vestidor al final del partit, però no hi havia consol possible. L’11 de febrer va morir un somni. El somni del millor futbolista africà del 2023 i el de tot un país. Hauria estat el primer títol de la copa d’Àfrica per a Osimhen i el quart per a les àguiles verdes onze anys després, però la glòria va ser per a l’amfitriona i l’exblaugrana Franck Kessie.

Osimhen havia marcat 10 gols en sis partits en la fase de classificació prèvia i arribava a la copa d’Àfrica com la gran esperança de Nigèria. En va marxar desolat, sense el títol, havent marcat un únic gol en tot el torneig (contra Guinea Equatorial), amb una lesió abdominal i notablement castigat físicament per l’alta càrrega de minuts i les condicions meteorològiques que han envoltat el campionat. Osimhen ha perdut entre tres i quatre quilos de pes. El 9 de Nigèria va ser titular en els set partits que la seva selecció va jugar en cosa d’un mes i ha tornat a Itàlia entre cotó fluix. Tant és així que Walter Mazzarri, tot i jugar-se el coll contra el Gènova, va apostar per deixar el seu millor golejador fora de la llista. Quatre dies després Mazzarri ja és història al Nàpols i Osimhen torna a la Champions. L’atacant nigerià reapareixerà avui contra el Barça en l’anada dels vuitens de final. Serà el seu primer partit amb el Nàpols aquest 2024. No ha defensat la samarreta de l’actual campió de la Serie A des del partit contra la Roma (2-0). Aquell dia el Nàpols va perdre i Osimhen va ser expulsat. Des d’aleshores s’ha perdut sis partits de lliga i dos de supercopa. La ciutat de Nàpols l’ha enyorat. Ahir es va entrenar amb el grup amb normalitat. Ell i Kvaratskhelia seran avui la principal amenaça per al Barça.

El 2023 ha estat un any de contrastos per a Osimhen. De ser l’heroi del tercer scudetto del Nàpols i el capocannoniere de la Serie A la temporada 2022/23 (26 gols), a la polèmica que va tenir a inici de curs amb el seu club arran d’un desafortunat TikTok fet des del compte oficial del Nàpols o a la picabaralla dialèctica que va tenir amb l’agent de Kvaratskhelia després que aquest el situés fora del Nàpols.

Osimhen va ser en el seu dia el fitxatge més car de la història del Nàpols i després d’un autèntic serial als despatxos, recentment, va renovar fins al 2027, amb un salari de 10 milions d’euros i una clàusula de 130 milions. Ara el PSG el vigila de prop.

La polèmica ha perseguit Osimhen també aquest 2024. El jugador va ser durament criticat després de fer ostentació de poder en una festa de Cap d’Any agitada en què se’l va veure regalant bitllets en una discoteca de Lagos. Posteriorment es va dir que eren falsos. Lluny queden ara aquells orígens humils, en què va acariciar la pobresa amb les mans i va perdre la mare amb només sis anys. En una entrevista a France Football fins i tot va explicar que quan era nen va recollir les seves primeres botes d’entre la brossa. La vida li va canviar quan Emmanuel Amunike se li va creuar pel camí. Amb ell com a seleccionador, Osimhen va tastar la glòria en la copa mundial de Xile sub 17, el 2015. Osimhen recorda aquell èxit amb Nigèria i quan recentment va rebre el guardó al millor futbolista africà de l’any –Nigèria no tenia aquest honor des de Nwankwo Kanu (1999)– va tenir unes paraules d’agraïment per al seu mentor. Tot això és passat. El seu present passa avui pel Nàpols-Barça a l’estadi Diego Armando Maradona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)