Barça

El Barça perd 65 milions del seu límit salarial

Límits salarials. El Barça ha vist reduït fins a 204 milions el seu límit salarial, 65 menys que al setembre; el Girona, amb 52, és el 15è del rànquing

Ahir al migdia, LaLiga va publicar els límits salarials de tots els clubs de primera i segona divisió, la majoria societats anònimes esportives (SAE). El Barça és el principal afectat de l’actualització de límits del mes de febrer del 2024. El club blaugrana disposa de 204 milions d’euros, 65 menys que la publicació de LaLiga del mes de setembre del 2023, un 25% dels 270 que disposava a la tardor.

No és cap notícia que el Barça hagi perdut límit salarial; de fet hi ha una diferència de 400 milions respecte de fa un any. La raó és que malgrat l’última reducció del mes de setembre, l’equip blaugrana s’ha reforçat i ha gastat més que no pas ha ingressat. A més a més, ha mantingut molts dels salaris elevats del primer equip. Es tenen en compte els números de la temporada anterior, 2022/2023, i afecten l’actual. En aquest engranatge, la fitxa i el fitxatge de Vitor Roque no està inclòs, ja que s’ha produït en el marge permès per la lesió de llarga durada de Gavi.

Competidors a l’alça

Les palanques van poder sostenir durant el curs anterior el Barça a dalt de tot dels límits salarials, sobretot fent front a un Madrid que també tenia més de 600 milions d’euros. Ara, però, la comparació entre catalans i madrilenys ha quedat molt evidenciada. El Madrid té un límit salarial de 727 milions, 523 més que el club presidit per Joan Laporta. L’Atlético de Madrid també ha superat els blaugrana i ja té gairebé 100 milions més de límit salarial, un total de 303 milions. La complexitat de la situació també s’entén amb la inscripció de jugadors. El Barça ha inscrit en la lliga només fins al 30 de juny, Vitor Roque i Iñigo Martínez, que també seran jugadors, fitxats pel club, que se’ls haurà de fer espai de nou en el límit salarial a l’estiu.

A segona divisió, el límit salarial de l’Espanyol ha baixat 600.000 euros durant aquest mercat d’hivern; ara és de 9,447 milions. Els blanc-i-blaus són el setè equip del rànquing en la categoria de plata, per sota del Tenerife (10,22), l’Oviedo (10,25), el Saragossa (10,7), l’Eibar (11, 07), el Valladolid (13, 06) i l’Elx (23,5).

A Girona, tot progressa

A Montilivi, d’altra banda, no hi ha cap moviment sonat en el límit salarial. El conjunt blanc-i-vermell ha augmentat 195.000 euros el límit fins als 52,171 milions. Tot i aquest petit increment gràcies a la sortida de Bernardo i la cessió de Kebé, el Girona ha baixat dues posicions del rànquing de la lliga respecte de les xifres del setembre. Actualment és el quinzè equip amb el límit més elevat. Només per sobre del Cadis, el Getafe, el Las Palmas, l’Alavés i el Rayo. Durant el mercat d’hivern, el Granada (62,6) i l’Osasuna (52,9) han superat els catalans en el rànquing. Els límits salarials posen en evidència que en el futbol els diners no ho són tot.

MENYS CAPACITAT

La totalitat del límit salarial del Barça representa un 28% del límit del Madrid (727 M)

GIRONA I ESPANYOL

El Girona és el 15è equip amb millor límit salarial a 1a i l’Espanyol baixa dels 10 M a 2a
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)