El Barça no sentencia i deixa l’eliminatòria oberta (1-1)

El Barça, tres anys després, ha reaparegut en els vuitens de final de la Champions amb una bona versió contra el Nàpols a l’estadi Diego Armando Maradona (1-1). Els blaugrana, amb les idees clares i fluïdesa en el joc, han estat superiors en el primer tram del duel. Després d’insistir molt, Lewandowski ha obert la llauna en el minut 59. En els darrers compassos, però, l’equip de Xavi ha fet una davallada i ha permès que Osimhen situés l’empat final en el marcador (75’). Un Barça seriós, però poc efectiu.

El Barça ha arrencat el partit amb l’esfèrica als peus i molt concentrat en totes les facetes del joc. El Nàpols, per la seva banda, esperava al darrere. Ben aviat, Lamine Yamal ha disposat de la primera ocasió amb un xut creuat des de dins l’àrea que no ha trobat porteria (3’). Poc després, el jove futbolista ha tornat a aparèixer, aquest cop amb una potent rematada que ha refusat Meret sota pals (8’). El Barça, que estava oferint una molt bona versió, ha continuat insistint. Lewandowski, amb l’exterior del peu, ha perdonat una oportunitat claríssima (21’). En la següent jugada, Meret ha tornat a salvar el conjunt italià en una gran intervenció per refusar la fuetada de Gündogan. En els darrers instants de la primera meitat, el Nàpols ha fet un pas endavant, però els blaugrana, molt atents en defensa, no han patit en excés. Primers 45 minuts de domini culer, però ha faltat més contundència i precisió en els metres finals.

A la represa, el Barça ha continuat sotmetent al rival, i Gündogan ha tornat a perdonar amb un xut que ha anat directe a les mans de Meret (49’). Finalment, després de picar molta pedra, s’ha fet justícia. Lewandowski, amb una rematada molt ajustada al pal, ha obert la llauna (59’). Després del gol, els blaugrana han perdut el control de l’esfèrica, i ha passat factura. Iñigo ha anticipat malament i ha deixat sol a Osimhen, que no ha fallat davant Ter Stegen per situar l’empat a u en el marcador (75’). Els últims minuts han estat frenètics. El Barça ha jugat amb foc, però afortunadament l’equip de Calzone no ha estat encertat i s’ha arribat al final amb taules al marcador. Gündogan ha tingut el gol de la victòria en el darrer minut. Decidirà Montjuïc. Tot obert.