Barça

Les penyes fomenten les accions culturals

Els penyistes gaudeixen arreu de diverses activitats lligades a la cultura i tradició del nostre territori

A més de promoure i dinamitzar el barcelonisme, les penyes barcelonistes també es defineixen pel seu arrelament al territori al qual pertanyen. És per això que, de tots els actes i activitats que organitzen en el transcurs de l’any, n’hi ha un bon nombre que estan lligades a l’àmbit cultural o tradicional del seu entorn, i que compten amb la col·laboració de la Confederació Mundial de Penyes. En les últimes setmanes, diverses penyes n’han estat un bon exemple.

Una d’aquestes és la PB Les Tres Xemeneies (Federació Barcelonès Oest), que recentment va organitzar una sortida per als seus membres al Museu de la Xocolata Simón Coll, a Sant Sadurní d’Anoia. S’hi van aplegar una quarantena de membres, que van conèixer de prop aquesta fàbrica de fa més de 150 anys. La penya ja prepara més actes de cara a les festes de Santa Madrona, patrona del seu barri.

Per la seva banda, la PB Montmeló (Federació Vallès) va reunir més de 300 persones en una jornada festiva que va incloure una gran ballada de sardanes i a continuació una calçotada al carrer. Qui també es va unir a la cultura més tradicional de la seva localitat va ser la PB Castellbisbal (Federació Vallès), que un any més va ser partícip de la cavalcada dels Tres Tombs. L’entitat blaugrana hi va lluir la seva pròpia carrossa i va implicar de nou els més joves en un dia molt especial per a tot Castellbisbal.

Una altra de les penyes més actives en aquest àmbit gràcies a la seva Àrea de Cultura, és la PB Els Tamarells (Federació Balears), que continua obrint el seu local per organitzar-hi presentacions literàries. L’última va ser la del llibre ‘El silenci que heu de témer’, de Francesc Ribera ‘Titot’, en un acte en col·laboració amb l’Obra Cultural Balear.

Aquest dissabte, va ser el torn de la PB Igualada (Federació Anoia, Alt Penedès i Garraf), que va convocar els seus penyistes a una visita guiada a l’exposició fotogràfica ‘Minut 111’ al Museu Comarcal d’Igualada. La visita va anar a càrrec de l’autor de les fotografies, Jordi Cotrina, que repassa la història del FC Barcelona des de la final de Wembley el 1992 fins als últims anys de l’era de Leo Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)