Barça

Lewy i Polònia, o caixa o faixa

Eurocopa. L’ariet del Barça es juga avui, amb el combinat polonès, del qual és capità, la presència en el torneig continental en la final de la repesca

Avui és dia d’o caixa o faixa per a Robert Lewandowski i la Polònia que capitaneja. I és que el combinat polonès es juga aquesta nit (20.45 h) al Cardiff City Stadium, com a visitant i contra Gal·les, la presència en l’Eurocopa que es disputarà a l’estiu a Alemanya en la final de la repesca. Qui guanyi de tots dos serà en el torneig continental, qui perdi se n’acomiadarà de manera definitiva.

Totes dues seleccions, tenen aquesta oportunitat després d’un llarg camí, en què van quedar tercers en els seus respectius grups de la fase de classificació. Això els va permetre disputar la semifinal de la repesca, duels que van tenir lloc dijous i que van superar amb sengles golejades. Polònia va imposar-se (5-1) a Estònia, en un matx en què Lewandowski va disputar els 90 minuts i no va marcar; Gal·les va derrotar (4-1) Finlàndia.

Tres llocs vacants

No són Polònia i Gal·les les úniques seleccions que poden segellar avui el bitllet per a l’Eurocopa. En queden dues més. Un lloc serà, o bé per a la Ucraïna dels gironins Artem Dovbyk i Viktor Tsygankov, o per a Islàndia, que s’enfronten (20.45 h) a Polònia, amb els ucraïnesos de locals. El Geòrgia-Grècia (18 h) decidirà la tercera i última plaça vacant.

Ronald Araujo torna sense jugar

Ronald Araujo torna a Barcelona després d’una aturada internacional en què no ha disputat ni un minut amb l’Uruguai. Dissabte, contra Euskadi, ja no es va asseure ni a la banqueta, i avui, contra la Costa d’Ivori, tampoc ho farà, ja que ahir el seleccionador Marcelo Bielsa va alliberar-lo, juntament amb quatre jugadors charrúas més, i li va permetre abandonar la concentració. D’altra banda, avui és l’últim dia que els futbolistes blaugrana convocats amb les seleccions jugaran. Demà començaran a reintegrar-se a la disciplina culer sota les ordres de Xavi Hernández. Raphinha, Cubarsí i Lamine Yamal tenen l’Espanya-Brasil (21.30 h); Cancelo i João Félix, l’Eslovènia-Portugal (20.45 h); Ter Stegen i Gündogan, l’Alemanya- Països Baixos (20.45 h); Kounde, el França-Xile (21 h); i Fermín, l’Espanya sub 21-Bèlgica (19 h). Menys el que juga Fermín, corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa 2025, tota la resta de compromisos són amistosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)