Barça

Xifres estratosfèriques

Barça. Caroline Graham, que ha participat en 51 gols aquesta temporada (26 anotats i 25 assistències), es perfila com una de les grans candidates a emportar-se la propera Pilota d’Or

El número 10 a l’esquena no és cap casualitat. Com les grans estrelles, partit rere partit, Caroline Graham Hansen brilla amb llum pròpia. Aquesta temporada, la noruega està trencant tots els registres. Ara mateix, no hi ha una jugadora més desequilibrant ni diferencial que ella. No només són els gols i les assistències que acumula, que ara repassarem, sinó també el seu talent i lideratge, el que l’ha convertit en una futbolista única. Fins ara, la gran oblidada en les nominacions dels grans premis individuals, seria una injustícia si enguany no rep el reconeixement que es mereix en les grans gales del futbol. És la principal candidata a tots els premis quan acabi el 2024, també a la Pilota d’Or. El seu nom, per fi, comença a agafar força. Després d’Alèxia, per partida doble, i Aitana, la següent podria ser Graham Hansen. El prestigiós trofeu a la millor jugadora del món pot quedar-se, un any més, a can Barça. De motius, en sobren.

Un any de somni

Una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama dreta que la va mantenir quatre mesos de baixa la temporada passada, no li ha impedit enguany exhibir, des del primer dia, el seu millor nivell. La incidència de Graham Hansen en el joc de l’equip és indiscutible i importantíssima pels èxits del conjunt orientat per Jonatan Giráldez, que, de moment, ja s’ha proclamat campió de la supercopa. L’equip blaugrana no s’entén sense la seva figura en la banda dreta. Les seves centrades, driblatges, assistències i gols han estat clau en moltes de les victòries del Barça al llarg dels cinc anys que fa que és al club.

Aquest curs, la noruega ha participat directament en 51 gols. Una autèntica bogeria. L’últim, el cap de setmana passat en el clàssic contra el Madrid, en una nova demostració de desequilibri i definició. La davantera acumula 26 dianes i ha repartit 25 assistències en els 29 partits que ha disputat fins ara. És la pitxitxi de la competició domèstica amb 17 gols –quatre més que Salma Paralluelo, que n’ha fet 13– i també és la màxima assistent de la Lliga F amb un total de 16 passades de gol a les seves companyes.

En les altres competicions, la davantera també deixa petjada. En la Champions, més registres d’escàndol. Ha fet cinc gols i ha repartit cinc assistències en sis duels disputats. És la màxima golejadora al darrere de Paralluelo (sis) i la màxima assistent juntament amb Aitana Bonmatí (cinc). Aquesta cinquantena de participacions en els gols de l’equip també s’expliquen pels tres gols i dues assistències en dos partits de la supercopa, i una diana i dues passades de gol en els dos duels que ha jugat en la copa.

Graham està a només tres assistències de superar les 19 que va repartir en la lliga el curs 2020/21, el millor fins ara. El seu rècord en la Champions és de sis passades de gol, també el curs 20/21.

Moment clau del curs

Unes xifres estratosfèriques, i que encara poden anar a més. Només estem al mes de març, i és ara quan comença el tram decisiu del curs, quan es decideixen els títols. Queden nou jornades de lliga, la final de la copa contra la Real Sociedad el 18 de maig i, possiblement, quatre duels més de la Champions per revalidar el títol a San Mamés el 25 de maig. Pas a pas, però. Primer, toca sentenciar el pas a les semifinals de la màxima competició continental. Per això, s’haurà de guanyar el Brann a l’estadi Johan Cruyff, demà a les 18.45 h. En l’anada, la noruega ja va ser protagonista amb un gol en el minut 9. El Chelsea (0-3 en l’anada contra l’Ajax), possible rival en la propera fase, ja tremola. No va ser una altra que Hansen la que va marcar els dos gols decisius (0-1 a Stamford Bridge i 1-1 a l’Spotify Camp Nou) per plantar-se en la final d’Eindhoven. Aquest cop, espera Bilbao.

Amb 29 anys acabats de complir, la noruega va renovar el gener del 2023 fins al 2026. Tenim Graham Hansen per estona. Amb la porteria entre cella i cella, és la líder, silenciosa, de l’equip.

Brann-Barça 1-2
Tornada: demà, 18.45 h
Häcken-PSG 1-2
Tornada: demà, 21 h
Ajax-Chelsea 0-3
Tornada: avui, 21 h
Benfica-Lió 1-2
Tornada: avui, 18.45 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)