Barça

Indignació amb l’arbitratge

Polèmica. Joan Laporta mostra la seva insatisfacció per les decisions arbitrals i assegura que demanarà la repetició del clàssic si es demostra que el gol de Lamine Yamal era legal

L’actuació de Soto Grado en el clàssic de diumenge al Bernabéu ha aixecat polseguera a can Barça. El gol fantasma de Lamine Yamal que l’equip arbitral no va concedir emparant-se en la manca d’una presa televisiva prou concloent, a més d’altres jugades molt polèmiques que van caure totes del costat blanc, va provocar la reacció contundent del Barça l’endemà d’un clàssic que va deixar la lliga vista per a sentència.

El president del club blaugrana, Joan Laporta, es va pronunciar ahir al migdia a través dels mitjans oficials del club per deixar clara la seva posició respecte a l’ús del VAR al Santiago Bernabéu. “Com a president del FC Barcelona vull transmetre la insatisfacció que produeix que un dia després d’un dels partits més importants del calendari mundial el mal ús d’una eina com és el VAR ens estigui marcant l’agenda”, va assegurar Laporta, que també es va referir a la polèmica jugada del minut 28, en què Lunin treu sota pals una rematada de Lamine Yamal. “Va haver-hi diverses jugades discutibles, però entre totes n’hi ha una que resulta cabdal i que pot comportar un canvi en el resultat final del partit: el gol fantasma de Lamine. Com a club volem tenir la seguretat sobre el que va passar i és per això que us informo que des del FC Barcelona requerirem de manera immediata al Comitè Tècnic d’Àrbitres i a la Federació Espanyola de Futbol perquè ens faciliti la totalitat d’imatges i àudios que va generar la jugada.”

Laporta no només es va limitar a mostrar el malestar institucional del club, sinó que també va anunciar accions legals. “Si es confirma que va ser un gol legal, anirem més enllà i no descartem demanar la repetició del partit, tal com ha passat en un partit d’àmbit europeu per un error del VAR.” El màxim mandatari blaugrana també va insistir que hi va haver nombroses accions contra el Barça i que “podent ser consultades en el VAR, es va obviar aquesta eina per part de l’àrbitre incomprensiblement”.

Després del partit, Xavi Hernández i Marc André ter Stegen tampoc van amagar la seva indignació. “No trobo paraules per explicar què passa a la línia de gol. És una vergonya per al futbol mundial. Aquest món mou molts diners, però no per al que és important”, va dir el porter alemany, que va trobar el suport de Xavi: “No hem de callar. Vaig dir que tant de bo l’àrbitre passés desapercebut i l’encertés, doncs cap de les dues coses. Sento injustícia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)