Barça

Continua

Xavi, que fa tres mesos va anunciar el seu adeu de la banqueta del Barça quan acabés la temporada, rectifica i acorda amb Joan Laporta la seva continuïtat fins al 2025, quan expira el seu contracte

La determinació es va produir ahir, en un dia en què l’entrenador es va reunir primer amb Deco i després amb el president

Canvi de plans a la banqueta del Barça: Xavi Hernández continua. Contra pronòstic, l’egarenc serà l’entrenador de l’equip la temporada vinent. El tècnic, que va anunciar el 27 de gener, després d’una desfeta (3-5) contra el Vila-real al Lluís Companys i enmig d’una gran crisi futbolística, que plegaria a final de temporada, se n’ha desdit tres mesos després, i es mantindrà en el càrrec. Així doncs, Xavi, que va donar molts arguments en el seu moment per dimitir –entre es quals, que ho tenia pensat des de principi de temporada, que no es valorava prou la seva feina, que se sentia desgastat i que el club necessitava una cara nova–, havia insistit, a més, en cada aparició pública des d’aleshores que la seva decisió era irrevocable, però ha canviat de parer en els últims dies, i respectarà el seu contracte, que és fins al 30 de juny del 2025.

Tot plegat va quedar rematat ahir en un dimecres que va ser frenètic, amb diverses reunions que van desembocar en la fumata bianca entrada la nit. El dia va començar amb una junta directiva al migdia, duta a terme a les oficines del Camp Nou i en què, irremeiablement, va estar sobre la taula el futur de Xavi, que ja havia comunicat al club que obria la porta a continuar. En l’entitat, no tothom veu clara la seva continuïtat; sí que la hi veuen el president Joan Laporta i el vicepresident esportiu Rafa Yuste, que sempre han mantingut que el de Terrassa era l’idoni, inclús quan l’adeu en diferit ja era públic.

I va ser quan va acabar l’esmentada junta directiva, ja a la tarda, que es va accelerar la determinació. I és que, paral·lelament, Xavi i Deco es van trobar a la ciutat esportiva Joan Gamper, prop de les sis de la tarda. Allà es van reunir, entrenador i director esportiu, en un fòrum que va durar una mica més d’una hora i, just quan es va acabar, tots dos, per separat, van abandonar la ciutat esportiva i van posar rumb a casa de Joan Laporta. Allà els esperava el màxim mandatari blaugrana, que era amb Rafa Yuste al seu domicili, on s’havien adreçat després de la junta, i on s’hi va unir Alejandro Echeverría, assessor del president, que hi va arribar amb Deco. La cimera, doncs, entre Laporta, Xavi, Deco, Yuste i Echevarría va començar a dos quarts de set i va durar -se fins a la nit, i, de fet, passades tres hores del seu inici, s’hi van acostar esglaonadament la resta de membres de la comissió esportiva del club que hi faltaven i que no hi eren presents: primer Bojan Krkic, després Enric Masip i finalment Joan Solé. Quan s’hi van integrar aquests tres, ja era pública la continuïtat de Xavi, que ja havia estat confirmada per fonts del club. Tot plegat, enmig de moltíssima expectació a la porta de la casa de Laporta, on es van aplegar un gran quantitat de mitjans de comunicació, que van seguir tots els moviments de la jornada. De fet, un cop acabada la trobada, passades les onze, Rafa Yuste va fer declaracions –va ser l’únic–. “Xavi ha canviat d’opinió perquè està molt il·lusionat amb el projecte i el vol continuar”, va començar. “Mai hem buscat un altre entrenador”, va continuar el vicepresident esportiu. “Defensem la continuïtat del model i amb aquest entrenador ens donarà fruits, de ben segur”, va manifestar.

D’aquesta manera, queda esvaïda la incògnita existent sobre qui serà el tècnic blaugrana el curs vinent. Eren diversos els noms que s’havien mirat en el club, encara que per a Laporta la primera opció sempre va ser la continuïtat de Xavi. Per al dirigent, el preparador manté el crèdit que li van atorgar la lliga i la supercopa de la campanya passada, i continua tenint-li fe. El tècnic, per la seva part, que s’ho ha rumiat últimament i ha acceptat continuar, té al davant l’última oportunitat, després d’una temporada sense títols i d’un futbol, en la gran majoria de partits, descoratjador. Tenia demandes per continuar el club també, i es van posar d’acord. Queden, però, molts interrogants per resoldre en aquesta situació. El president, de moment, compareixerà avui per explicar-ho; l’entrenador, si no és que també ho fa avui, en parlarà diumenge en la roda de premsa prèvia al partit que el Barça disputa contra el València dilluns al Lluís Companys.

LES REACCIONS

Xavi ha canviat d’opinió perquè està molt il·lusionat amb el projecte i el vol continuar. Mai hem buscat entrenador

EXPLICACIONS

Joan Laporta compareixerà avui per donar les explicacions pertinents

CANVI DE PLANS

Últimament Xavi ja havia deixat oberta la porta a continuar en el club
Defensem la continuïtat del model i amb ell, ens donarà fruits
Rafa Yuste
VICEPRESIDENT ESPORTIU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)