Barça

El preferit de Xavi

Desitjat. Zubimendi és el mig centre que més agrada al tècnic culer. Recuperant-se d’una lesió, caldrà veure si dilluns serà al Lluís Companys, en el Barça-Real Sociedad

Deco i Xavi ja estan treballant en clau curs vinent. I una de les prioritats és, evidentment, el pivot defensiu. Per al tècnic, l’idoni per a la posició és Martín Zubimendi, de la Real Sociedad, a qui ja va demanar la temporada passada. “Zubimendi és un pivot extraordinari. Domina el joc, els moments amb pilota i sense, i guanya duels. És un futbolista extraordinari en aquesta posició. Entén el model que ens agrada en el Barça”, va arribar a dir l’entrenador. La clàusula del jugador –60 milions d’euros, no negociables per l’entitat guipuscoana– i les ganes del futbolista de quedar-se al club de la seva vida per jugar la Champions League van impedir-ho aleshores. Ara, però, l’escenari ha canviat, ja que la Real Sociedad no disputarà la màxima competició continental, matemàticament ja ho té impossible. Actualment és sisè i jugarà o l’Europa League o bé la Conference League. Tot i això, per a Zubimendi no és un problema. “Estic tranquil. La temporada, tant si entrem a Europa com si no, serà la mateixa. Jugar a Europa és un incentiu més, però no seria una cosa primordial per sortir d’aquí”, va manifestar darrerament. El migcampista de 25 anys, doncs, almenys públicament, no mostra interès per marxar, malgrat l’interès de diversos gegants d’Europa, no només el Barça.

Precisament amb el conjunt blaugrana podria veure’s les cares aquest dilluns (21 h) al Lluís Companys, on culers i txuri-urdin s’enfrontaran en l’últim partit de la jornada 35. La seva presència en el matx, però, és una incògnita ja que s’està recuperant d’una lesió muscular i Imanol Alguacil està pendent de l’evolució per saber si podrà comptar-hi.

Zubimendi, doncs, és el preferit de Xavi, però pel context no s’entreveu una operació senzilla. És per això que en el club es tenen altres noms sobre la taula. Un d’ells és Amadou Onana, de l’Everton, futbolista de 22 anys, internacional per Bèlgica, d’origen senegalès. També hi continua sent Joshia Kimmich, del Bayern, per qui també va mostrar interès l’estiu passat. I una altra opció és la de Guido Rodríguez, del Betis, que arribaria lliure, ja que acaba contracte aquest proper 30 de juny del 2024.

MÉS NOMS

Amadou Onana (Everton), Joshua Kimmich (Bayern) i Guido Rodríguez (Betis), altres opcions
Jugar a Europa és un incentiu, però no seria una cosa primordial per sortir de la Real
Martín Zubimendi
FUTBOLISTA DE LA REAL SOCIEDAD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció