Barça

3Cat estrena ‘El Fitxatge’, un documental que revela l’arribada de Johan Cruyff al Barça

3Cat estrena el documental El Fitxatge, de Lluís Canut, sobre la història de l’arribada de Johan Cruyff al FC Barcelona. La preestrena del documental es va fer als cinemes Mooby Bosque de Barcelona.

Darrere El Fitxatge que ho va canviar tot hi ha una història d’intriga política, investigacions internacionals, xantatges i un dur enfrontament entre clubs. Una docusèrie que revela com finalment el FC Barcelona va poder fitxar un dels millors jugadors de futbol de la història, explicat pels seus protagonistes, per totes les persones que van formar part d’aquesta història fins ara desconeguda.

Durant l’esdeveniment, Canut destacava l’impacte personal i col·lectiu del fitxatge de Cruyff. “L’estiu del 1973 va marcar el començament de la meva passió pel periodisme esportiu”, ha dit Canut. “El fitxatge de Cruyff va transformar la vida de molts barcelonistes. Cruyff no era només un futbolista, era una icona de modernitat i rebel·lia, i el seu fitxatge va ser un acte de valentia per part del president del club, Agustí Montal.”

David Fernández de Castro, director del documental i membre de Justin Webster Production, va comentar el repte de centrar-se en la desconeguda intrahistòria del fitxatge. “La història està plena d’intrigues polítiques, negociacions arriscades i la figura carismàtica de Cruyff que va revolucionar el Barça”, va explicar Fernández de Castro.

Aquesta producció, ideada pel periodista Lluís Canut i produïda per 3Cat amb la participació de Prime Video i la col·laboració de Justin Webster Production, s’emetrà el dimarts 21 de maig a les 22.05 dins el programa “Nits sense ficció” de TV3, seguit d’un especial presentat pel mateix Canut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)