Barça

Laporta destitueix Xavi Hernández

El president li ha comunicat aquest migdia que no continuarà la temporada que ve

Després d’una setmana plena de rumors i de molts mesos d’un serial indescriptible, el Barça ha fet oficial aquest migdia que Xavi Hernández no serà l’entrenador del Barça la temporada que ve. El club ho ha anunciat en un comunicat en què s’explica que el president Joan Laporta, acompanyat del vicepresident esportiu Rafa Yust i, del director esportiu Deco, li ha comunicat a Xavi aquest migdia en una trobada a la ciutat esportiva Joan Gamper. D’aquesta manera, el de diumenge al camp del Sevilla serà l’últim partit de l’egarenc a la banqueta blaugrana.

Amb aquesta decisió Laporta posa el punt final a un serial que ha durat des que al gener Xavi Hernández va anunciar que deixaria la banqueta al final d’aquesta temporada. Després de la millora dels resultats i les sensacions en els mesos de febrer, març i abril, un cop passada l’eliminació de la Champions als quarts de final contra el PSG, Xavi va canviar la seva postura i el passat 25 d’abril Joan Laporta i el tècnic van comparèixer en una roda de premsa per anunciar la seva continuïtat.

Les paraules de Xavi en la prèvia del partit contra l’Almeria, en què qüestionava les possibilitats del Barça de competir per la lliga contra el Madrid i contra els grans clubs d’Europa el curs que ve arran de les dificultats econòmiques del club, van ser el detonant per a que Joan Laporta, que durant mesos havia intentat convèncer Xavi per a que es quedés, es decidís a fer l’enèsim estrip al guió per prendre la decisió, ara ja definitiva, de destituir l’egarenc.

Flick, a un pas

Un cop s’ha fet oficial la destitució de Xavi, el club ja ha informat que en els propers dies es donaran els detalls de com serà la nova estructura del primer equip per a la temporada que ve. En aquest sentit, l’alemany Hansi Flick és el gran candidat per ocupar la banqueta blaugrana. Flick, sense entrenar des que va deixar de ser el seleccionador alemany el setembre del 2023, ha estat esperant el Barça des de fa mesos, arran dels primers contactes que hi va haver quan Xavi va dir que no continuaria al gener, i segons apunten diferents mitjans alemanys ahir ja s’hauria produït una trobada entre el tècnic i Deco per avançar en l’acord. Flick, de 59 anys, a banda de la selecció d’Alemanya compta amb dues temporades d’experiència al màxim nivell, ja que va dirigir el Bayern la temporada 2019/20, en què va guanyar la Champions, i la 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)