Fermín brinda la victòria a Xavi

1a divisió. El Barça tanca la temporada i l’era Xavi amb una victòria per 1-2 al Sánchez Pizjuán, amb gols de Lewandowski i Fermín López

Punt final a l’era Xavi. Nit de comiats al Sánchez Pizjuán. Ni Xavi Hernández, ni Quique Sánchez Flores estaran a la banqueta del Barça i el Sevilla la pròxima temporada. I veurem quins futbolistes blaugrana agafen la porta de sortida i no formen part del nou projecte amb Hansi Flick. Per a més d’un, el d’avui, pot haver estat també el seu últim partit.

Partit especial per a Xavi. Final de trajecte 31 mesos després. Allò que va començar un mes de novembre del 2021, ha acabat avui a Sevilla. Xavi marxa amb dos títols i una última victòria contra el Sevilla.

El primer gol del partit ha portat la firma de Lewandowski (15’). Ha arribat després d’una gran jugada col·lectiva del Barça amb una conducció de Lamine Yamal, un toc d’esperó de qualitat de Pedri i una centrada precisa de Cancelo que el davanter polonès ha rematat de forma acrobàtica per superar Nyland. Si no hagués estat Lewandowski, Fermín també estava en disposició de marcar amb el cap. Tots dos estaven habilitats per Soumaré, que ha quedat enganxat en l’acció.

Un nombrós grup d’aficionats sevillistes han estat a punt de perdre’s el gol. Els ha anat de cinc minuts, perquè fins el minut 10 de partit no han aparegut a la grada, darrera la porteria de Ter Stegen, en senyal de protesta cap a la gestió de la presidència i la directiva del Sevilla, que durant moltes fases de partit ha hagut d’escoltar crits de “directiva dimissió!”.

I enmig de crits contra la directiva andalusa i xiulets, ha arribat el gol de l’empat d’En-Nesyri (30’). Passada vertical de Soumaré cap al davanter marroquí, que ha fet un bon moviment a l’esquena de Cubarsí i ha marxat molt fàcil per velocitat d’Iñigo, i ha batut Ter Stegen amb una bona rematada.

Tots dos equips han disposat de bones oportunitats per ampliar el marcador abans del descans i s’han vist fins a tres pals. Primer Pedri ha estavellat un xut al travesser (37’). El canari ja havia obligat Nyland a lluir-se minuts abans després d’una bona rematada de cap, assistit per Lewandowski. Després ha estat Cancelo qui ha enviat una fuetada a l’arrel del pal (43’). També el Sevilla s’ha topat amb la fusta. Ha estat en una rematada de cap de Lukebakio (44’).

Fermín, un dels futbolistes més en forma del Barça en aquest final de temporada, ha marcat l’1-2 amb un gran xut des de fora l’àrea després de retallar davant Juanlu (59’). El futbolista del planter, després del seu gol, ha anat a abraçar-se a Xavi Hernández. Una de les imatges de la nit.

El tècnic del Barça ha donat minuts en aquesta segona part a homes com Oriol Romeu, Joao Félix, Ferran, Vitor Roque i Héctor Fort. Ha estat un segon temps similar a la primera meitat, amb oportunitats a les dues àrees. Ter Stegen ha col·locat una gran mà per evitar el gol de Pedrosa i l’alemany ha tingut fortuna en una altra rematada al pal del Sevilla, aquest cop d’En-Nesyri.

Al final del partit totes les càmeres han buscat Xavi, que s’ha abraçat amb Quique Sánchez Flores i ha enfilat ràpid cap al túnel de vestidors. De ben segur li hauria agradat més poder acomiadar-se dels culers el dia del Rayo. Tanca el cercle Xavi, espera torn Flick.