Barça

Aitana, la millor futbolista de la Champions 2023/24

UEFA Women’s Champions League. Reedita el premi de l’any passat i Bronze, Paredes, Patri i Graham Hansen l’acompanyen en l’onze ideal

Aitana Bonmatí continua instal·lada en la cúspide de la piràmide. Una altra distinció per a la seva extensa col·lecció. La futbolista de Sant Pere de Ribes ha estat escollida per la UEFA com la millor jugadora d’aquesta última edició de la Champions. Repeteix honor, perquè aquest guardó ja el va guanyar la temporada passada. Aitana també va ser designada com la millor jugadora de la final contra l’Olympique de Lió. La catalana ha estat una figura cabdal en la consecució de la tercera Champions femenina del Barça, amb 6 gols i 6 assistències. La dorsal 14 blaugrana va marcar el primer dels dos gols del Barça en la final de Bilbao i també el primer dels dos gols de la remuntada contra el Chelsea a Stamford Bridge en les semifinals. El premi torna a caure en mans blaugrana per tercera vegada, perquè la temporada 2021/22 el guardó va ser per a la capitana Alèxia Putellas.

Un quintet màgic

Tal com s’esperava, els encarregats de confeccionar l’onze ideal de la Champions han mirat molt cap al campió. Fins a cinc futbolistes blaugrana figuren en el millor onze. A banda d’Aitana, la UEFA també ha tingut un reconeixement per a Lucy Bronze, Irene Paredes, Patri Guijarro i Carol Graham Hansen. Cinc representants en total d’un Barça històric que aquesta temporada ha aixecat la Champions, la lliga, la copa i la supercopa.

Completen l’alineació quatre jugadores del subcampió, el Lió, que són la portera Christiane Endler, Selma Bacha, Lindsey Horan i Kadidiatou Diani, i una representant dels altres dos semifinalistes, Tabitha Chawinga, del PSG, i Jessica Carter, del Chelsea.

Oshoala, millor gol

Qui també ha estat premiada per la UEFA és l’atacant internacional per Nigèria Asisat Oshoala (Bay FC, de la NWSL). Un gol seu quan encara defensava la samarreta blaugrana ha estat designat com el millor de la temporada. Va ser un gol en la primera jornada de la fase de grups contra el Benfica (5-0), en què Oshoala va rematar amb una xilena acrobàtica una centrada de Caroline Graham Hansen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)