Barça

Hansi Flick, a punt

El tècnic va arribar ahir a Barcelona i s’espera que avui el club faci oficial el fitxatge per als propers dos anys

La presentació del tècnic es farà més endavant

Arrenca una nova etapa a can Barça. És qüestió d’hores que el projecte de Hansi Flick, l’escollit per Joan Laporta per substituir Xavi Hernández, acomiadat després d’unes setmanes difícils d’explicar i d’entendre, comenci a caminar. L’entrenador alemany va aterrar ahir a Barcelona en espera que l’entitat blaugrana confirmi la seva incorporació. I això podria succeir avui, si no canvia res a última hora. La carpeta de la banqueta, que tant fum ha tret darrerament, quedarà tancada de forma definitiva. Xavi ja serà història i Flick serà el nou líder. El tècnic va ser vist per la capital catalana, va sopar amb la cúpula directiva i va aprofitar per visitar la ciutat esportiva Joan Gamper. Una manera de començar a aclimatar-se al seu nou espai de treball. Sense feina després de la seva destitució de la selecció alemanya el setembre de l’any passat, Hansi Flick tornarà a les banquetes i ho farà en una de les més complicades i exigents de totes, la del Barça. I més després d’un any complicat en què no s’ha guanyat cap títol i la necessitat impera de forma urgent. L’alemany sap què és alçar títols, uns quants, ja que en va aconseguir sis amb el Bayern de Múnic l’any 2020. Una gesta que només ha pogut fer Pep Guardiola, precisament al club on ara aterrarà Flick. D’experiència i palmarès, en té. El debat de l’ADN, sempre tan present, ja que al Barça no només importa guanyar bé sinó també fer un bon futbol, ja arribarà.

Primers passos

El nou tècnic culer firmarà per dues temporades, fins al 2026, que és quan acaba el mandat de Joan Laporta, el seu gran valedor. La via alemanya sempre ha cridat l’atenció del màxim mandatari del club, que finalment tindrà Hansi Flick a Barcelona S’espera que el club blaugrana faci avui oficial la contractació de l’alemany. Ara bé, la presentació haurà d’esperar encara uns dies, si bé parlarà pels mitjans del club i, per tant, l’afició culer podrà escoltar per primer cop el nou capità del vaixell. Un vaixell que en les darreres setmanes ha anat a la deriva. Del “marxo” de Xavi a la seva continuïtat. I d’aquí, a la roda de premsa prèvia al partit contra l’Almeria i a l’empipada del president, Joan Laporta, que va desembocar en la destitució definitiva del de Terrassa divendres passat.

Amb l’oficialitat de Flick, el tècnic ja tindrà via lliure per treballar braç a braç amb Deco i l’àrea esportiva per planificar la plantilla i la nova temporada. Amb la lliga acabada, molts jugadors marxaran amb les seves seleccions per disputar l’Eurocopa i la copa Amèrica. Hi ha diverses carpetes per resoldre, condicionades, això sí, per la situació econòmica del club. Flick sap què hi ha. Cal tenir en compte, a més, que el futur d’alguns jugadors pot variar. Hi ha futbolistes amb qui Xavi comptava, però potser l’alemany té una altra visió i pren unes decisions diferents de les que el terrassenc tenia al cap. Hi ha futbolistes intransferibles i d’altres que tenen un futur incert, sobretot tenint en compte que el club pot fer alguna venda d’algun futbolista de pes i amb renom per treure’n diners. En aquest sentit, un dels noms que havien sonat últimament, malgrat que ell ha deixat clar que vol quedar-se a Barcelona, és el de Robert Lewandowski, que veurà augmentada la seva fitxa de forma considerable. Flick coneix de sobres el polonès. De fet, amb ell va viure la seva temporada més gloriosa al Bayern de Múnic. Aquella que li hauria donat la Pilota d’Or si no arriba a ser per la pandèmia. També es retrobarà amb Gündogan, amb qui va coincidir a la selecció alemanya.

Flick és l’home, l’escollit. L’intent de paracaigudes de Joan Laporta i la seva junta després d’un any per oblidar futbolísticament i institucionalment. Difícil de pair, amb moments delicats de joc, de resultats, de discurs i de gestió. L’alemany, pel que diuen, s’ha preparat. Ha anat estudiant el Barça i ha parlat amb persones que coneixen el club. Ara es trobarà la realitat de cara. Una realitat complicada de gestionar. Un repte difícil en la carrera de Hansi Flick. Hi ha feina.

ACLIMATACIÓ

Flick va visitar la ciutat esportiva Joan Gamper i va sopar amb la cúpula directiva

EL PROJECTE

Amb l’oficialitat, Flick ja podrà treballar en la planificació de la nova temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)