Barça

‘Willkommen’, Hansi Flick

El Barça oficialitza el fitxatge de Flick, que signa fins al 2026 i arriba disposat a triomfar com ho va fer a Múnic

En la seva carta de presentació s’abraça a la filosofia del Barça i a la Masia

Primers passos de Hansi Flick a Barcelona i inici d’aventura de Vincent Kompany a Múnic. Ahir, el mateix dia que el Bayern va oficialitzar l’aposta pel belga com a substitut de Thomas Tuchel, el Barça va oficialitzar també el fitxatge de Flick com a relleu de Xavi Hernández. Dos grans clubs d’Europa amb nou projecte esportiu per a la temporada 2024/25. El repte de Kompany és recuperar el tron a la Bundesliga que el Bayer Leverkusen de Xabi Alonso li ha usurpat aquesta temporada; el repte de Flick és situar el Barça en el camí de l’èxit després d’un últim any en blanc amb Xavi. L’alemany arriba al Barça motivat, amb ganes de triomfar, havent refusat ofertes econòmicament superiors com la del Chelsea, i conscient que el repte és d’alta envergadura perquè la situació econòmica del club és la que és i sap ja d’entrada que moltes de les seves peticions en matèria de fitxatges no podran ser satisfetes. Flick no arriba amb les mans buides perquè ha estat aprenent castellà des del mes de febrer, quan el seu nom ja va començar a sonar, i també ha estat analitzant l’actual plantilla i estudiant els informes sobre el planter que una persona de la seva confiança li ha fet arribar en els últims mesos. Signa per dues temporades, fins al 30 de juny del 2026, i cobrarà al voltant de tres milions d’euros fixos, amb plusos importants si guanya la Champions i la lliga. Un salari adequat a la realitat del club i ambició màxima.

Flick serà el tercer entrenador alemany de la història del Barça. Agafa el relleu de Hennes Weisweiler i Udo Lattek. Arriba a Barcelona compartint l’honor amb Pep Guardiola de ser els dos únics entrenadors europeus que han guanyat un sextet. Pep amb el Barça el 2009 i Flick amb el Bayern el 2020.

Flick, dia 1

Després del sopar de dimarts a la nit amb Laporta a l’Erre & Urrechu Hotel Gran Melià, ahir va ser el dia del bateig de Hansi Flick com a blaugrana. El nou tècnic va signar el seu nou contracte a les oficines de l’Spotify Camp Nou en un acte on també van ser presents el seu agent, Pini Zahavi; el president, Joan Laporta; el vicepresident primer, Rafa Yuste, i el director esportiu, Deco. Abans d’estampar la seva firma, Flick va voler conèixer en primera persona el seu nou lloc de treball a la ciutat esportiva Joan Gamper. Aquí a Barcelona coincidirà amb la que serà la seva nova guardià pretoriana, Robert Lewandowski, Marc-André ter Stegen i Ilkay Gündogan. Amb el primer va viure grans coses al Bayern; amb els altres dos hi va coincidir a la selecció alemanya. Però el primer contacte amb un futbolista del Barça no va ser amb cap d’ells, sinó amb Frenkie de Jong. El neerlandès, que ahir va rebre la bona notícia que el seu nom figura en la llista de Ronald Koeman per a l’Eurocopa, estava ahir també a les instal·lacions blaugrana fent treball de recuperació de la lesió que es va fer al turmell en l’últim clàssic al Bernabéu i va poder saludar Flick. El tècnic li va preguntar pel seu estat físic. Cordialitat.

Missatge clar

Flick arriba a un club amb una idiosincràsia particular i un estil de joc molt marcat. En les seves primeres paraules com a blaugrana es va vendre bé a si mateix: “La filosofia del Barça encaixa molt bé amb la meva: possessió de la pilota i futbol ofensiu, són aspectes que m’agraden.” “El Barça té un futbol de base que és dels millors del món. Al primer equip hi ha una bona barreja entre jugadors amb experiència i joves amb talent. Crec que hem de treballar perquè puguin millorar. Aquesta és la nostra feina, juntament amb Deco i el president Laporta. Per mi és molt important el treball en equip”, va explicar. Arriba amb la lliçó apresa, presentant-se com un garant de l’estil i fent una picada d’ullet a la Masia.

“Vaig guanyar molts títols amb el Bayern de Múnic i m’agradaria seguir aquest camí a Barcelona. Podem aconseguir moltes coses junts i això és el més important. Tinc moltes ganes de començar. Des que he arribat, he comprovat que tothom estima aquest club i fan tot el possible per tenir èxit. És un gran honor i un somni poder entrenar el Barça”, va admetre.

Agraïments a Xavi

El fitxatge de Hansi Flick es va oficialitzar ahir a les 13.46 h. Abans, a les 13.18 h, el club va fer oficial la desvinculació contractual de Xavi Hernández i el seu equip tècnic. Com ja vam explicar, Xavi ha posat moltes facilitats, fins al punt que ha perdonat el salari que li pertocava en la temporada 2024/25. Va prometre que faria aquest gest i així ha estat. El club sí que li ha pagat els 2,5 milions d’euros que el mateix Xavi va posar de la seva butxaca per poder desvincular-se de l’Al-Sadd i fitxar així pel Barça.

En el comunicat, el club va agrair públicament la generositat de Xavi, que sempre s’ha definit com un home de club: “El club expressa públicament el seu agraïment a Xavi i a la resta del seu staff tècnic pel seu compromís, dedicació i generositat i per les facilitats donades per desvincular-se contractualment. De la mateixa manera, li desitja molta sort i èxits en el futur, tant a nivell personal com professional.”

Flick, en principi, no serà presentat fins d’aquí a algunes setmanes. Abans d’exposar-se públicament davant la premsa, vol tenir certs aspectes del club més interioritzats i avançar en algunes carpetes de planificació esportiva. De Xavi a Flick. Canvi de disc.

2

anys

signa Flick (2026)

PRIMERES PARAULES COM A ENTRENADOR DEL BARÇA

La filosofia del Barça encaixa molt bé amb la meva: possessió de la pilota i futbol ofensiu, són aspectes que m’agraden
El Barça té un futbol de base que és dels millors del món. Crec que hem de treballar perquè puguin millorar. Aquesta serà la nostra feina
Vaig guanyar molts títols amb el Bayern de Múnic i m’agradaria seguir aquest camí a Barcelona
Hansi Flick
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)