La radiografia de la temporada
Final d’un curs decebedor per al Barça, en què ni col·lectivament ni individualment, a excepció dels joves, ha respost a les expectatives
Gündogan, màxim assistent i qui més ha jugat, un dels destacats
La temporada 2023/24 ja és història. Més que oblidable per al Barça, perquè ha estat una campanya molt dolenta. Zero títols, lluny de tots, de fet, i amb un futbol descoratjador la majoria del temps. I, a més, observant des de la distància el doblet de lliga i lliga de campions assolit pel Real Madrid. Tot plegat, ha desembocat en la destitució de l’entrenador Xavi Hernández i el nomenament de Hansi Flick com a nou entrenador, en un altre punt que ha marcat el curs. I és que el tècnic va anunciar, a finals de gener, en un moment crític, en què l’equip no responia, la seva dimissió en diferit, quan s’acabés tot, el mes de juny. Després d’això, els resultats van millorar i el conjunt que orientava va mostrar-se un pèl més consistent, però no li va servir per competir pels trofeus. La lliga de campions i la lliga es van escapar la mateix setmana, en la tornada de quarts de final contra el PSG (1-4) i contra el Real Madrid (3-2) quan quedaven encara sis jornades per disputar-se. Ja s’havien escapat la supercopa, en la final amb golejada encaixada (4-1) amb els blancs, i la copa, en els quarts de final contra l’Athletic (4-2). Malgrat tot, Xavi va virar d’opinió i va pensar que era bona idea continuar en el càrrec, cosa que a Joan Laporta li va semblar bé, i va ratificar el preparador en el càrrec, fins que, un mes després, qui va canviar de parer va ser el president i, després d’uns dies d’incertesa i d’enrariment general, va optar per acomiadar-lo. Un galimaties en tota regla que va servir com a punt de clausura d’una temporada que, ras i curt, ha estat dolenta i en què, si Xavi no va aconseguir fer rutllar l’equip de forma col·lectiva, tampoc els jugadors, a excepció dels joves, van rebel·lar-se a la situació, protagonitzant, la majoria d’ells, individualment una campanya més que millorable.
Els números
En l’apartat estadístic, en l’aspecte individual, el més destacat és Ilkay Gündogan, també segurament un dels qui qualitativament més bon rendiment ha tingut. El migcampista alemany, amb alts i baixos (també fruit de jugar molts partits molt endarrerit, on no llueix tant), ha estat un dels millors del curs. No és casualitat que hagi estat el futbolista més utilitzat per Xavi Hernández, sent el que més minuts ha jugat (4.179), el que més partits ha disputat (51) i el que més titularitats ha acumulat (45). També és el màxim assistent blaugrana en el curs, amb (9 en la lliga, 1 en la supercopa i 4 en la lliga de campions).
El màxim golejador ha estat Robert Lewandowski amb 26 dianes (19 en la lliga, 2 en la copa, 2 en la supercopa i 3 en la lliga de campions), seguit de lluny de dos habituals suplents, Fermín López i Ferran Torres, amb 11.
Pel que fa a les targetes, el més amonestat és Ronald Araújo, amb 10 grogues i 2 vermelles. En les grogues, està empatat amb Frenkie de Jong, que també n’ha vistes 10.
Pel que fa als porters, han assolit 19 porteries a zero (17 en la lliga, 1 en la supercopa i 1 en la lliga de campions), sent 17 per a Marc-André Ter Stegen i 2 per a Iñaki Peña. El curs passat van ser-ne 29.
Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024