Barça

Lamine Yamal vol la seva corona

Golden Boy 2024. El futbolista del Barça aspira a succeir Bellingham en el tron com a millor jugador jove de l’any, en una llista que lidera i en què Pau Cubarsí ocupa ara mateix el vuitè lloc. Savinho, del Girona, ocupa la sisena posició

Lamine Yamal continua com a tête de la course en el seu gran objectiu de guanyar el Golden Boy 2024. Ahir, dimecres, al teatre Cucinelli de Solomeo, a Itàlia, es va dur a terme un acte en què es va presentar el rànquing dels cent classificats que aspiren al premi com a millor jugador jove de l’any i Lamine Yamal ocupa ara mateix la primera posició. En la llista figuren quatre blaugrana: Lamine Yamal ocupa el primer lloc, Pau Cubarsí és el vuitè classificat, Gavi, que ha estat lesionat gairebé tota la temporada, és el vintè, i el brasiler Vitor Roque ocupa el lloc número cinquanta.

Lamine Yamal té en aquests moments un total de 93,6 punts i un mínim avantatge respecte del portuguès Joao Neves, del Benfica (93,4). El tercer en aquests moments és Alejandro Garnacho, del Manchester United (90,8 punts). El defensa d’Estanyol Pau Cubarsí té 82,9 punts i Savinho, del Girona, va per davant seu amb 84,1 punts.

El guanyador del premi final es donarà a conèixer oficialment el dia 4 de desembre del 2024, en una gala que es durà a terme a Torí. Fins llavors, la llista de cent candidats s’anirà reduïnt. El Golden Boy és un premi que s’atorga al millor jugador jove menor de 21 anys que juga en una lliga europea. Fins al novembre, el rànquing s’anirà elaborant a través d’un algoritme. Posteriorment, entren en escena els vots dels periodistes.

Els últims guanyadors del guardó van ser Bellingham (2023), Gavi (2022) i Pedri (2021). Ara Lamine Yamal, que aquest pròxim mes de juliol farà tot just disset anys, aspira a agafar el relleu del madridista i a afegir-se al club de Gavi i Pedri. La seva temporada al Barça ha estat molt bona individualment, però el penalitza la mala temporada de l’equip i l’any en blanc del Barça. El seu rol en l’Eurocopa jugarà un paper important en les votacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)