Barça

Romeu verbalitza el seu patiment

Barça. El d’Ulldecona, en un exercici de sinceritat, explica l’angoixa viscuda personalment aquest curs

Si hi ha un futbolista del Barça que aquesta passada temporada ha patit moltíssim anímicament, aquest no és cap altre que Oriol Romeu. La situació l’ha superat tant en el pla humà com en el futbolístic. L’espiral de crítiques al qual s’ha vist sotmès, la manifesta pèrdua de confiança per part Xavi, les constants molèsties al genoll i diversos errors flagrants que l’han fet aparèixer en més d’una foto han estat un còctel d’emocions difícil de gestionar. Oriol Romeu va arribar l’estiu passat amb la complicada missió de substituir Sergio Busquets i el repte l’ha devorat. Xavi li va donar minuts al principi, però el seu rol en l’equip ha acabat sent residual i la imatge més habitual ha estat veure’l a la banqueta. Fins i tot ha hagut d’assumir que un central reubicat al pivot com Christensen, actuant fora de la seva posició natural, li hagi acabat traient el lloc. Tot plegat ha estat difícil d’assumir, com ell mateix admet: “Pel que fa a l’aspecte físic, no he estat com m’hauria agradat, i en l’aspecte mental, tampoc, perquè no he reaccionat com esperava individualment. També m’he sobrepassat una mica en el fet de donar massa voltes a les coses.” Ho ha explicat en les darreres hores el futbolista d’Ulldecona, en una entrevista concedida al programa L’Eclipsi de la plataforma 3Cat, conduït per Roger Escapa.

Oriol Romeu diu que és una persona que s’exigeix molt a si mateix, i això també podria haver afectat negativament el seu rendiment. En certs moments de la temporada ha arribat a pensar que no valia. El d’Ulldecona va tocar fons en el partit contra el Royal Anvers jugat a Bèlgica, en l’últim partit de la fase de grups de la Champions. Aquell dia el Barça va perdre i va fer un partit calamitós contra un rival que mai abans havia guanyat un partit de Champions, i Oriol Romeu va sortir escaldat d’allò després de cometre dos errors gravíssims que van costar dos gols en contra: “Ho he pensat enguany i en altres ocasions, va a èpoques, que no serveixo per a això...” “Quan m’ha tocat estar a la banqueta, intentava situar-me dins el partit mentalment per quan Xavi em digués d’entrar. Un cop al camp, l’adrenalina és més alta i si perdia un partit no podia dormir.”

Oriol Romeu venia de fer un any magnífic amb Míchel al Girona, però la trucada del Barça el va obligar a fugir de la seva zona de confort: “El Barça et ve a l’estiu amb una oferta sobre la taula i et diuen que seràs molt important... Després tot surt d’una manera o una altra.” “Valoro molt el que ha fet Busquets, però no vaig venir amb la intenció de suplir-lo, m’exigia jo més a mi mateix del que deien”, ha explicat. Romeu ha participat en 38 partits, però en molts ha jugat els minuts finals. Només ha estat titular en 17 partits i ha jugat 1.435 minuts.

PURA SINCERITAT

No he reaccionat com esperava individualment i m’he sobrepassat una mica en el fet de donar massa voltes a les coses
Ho he pensat enguany i en altres ocasions, va a èpoques, que no serveixo per a això
Oriol Romeu
futbolista del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)