Barça

Mariona: “Marxo feliç i orgullosa”

Aquesta tarda, la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper s’ha omplert de gom a gom per acomiadar una de les grans jugadores de la història del Barça femení, Mariona Caldentey. Després de deu anys al club, la mallorquina ha decidit posar punt final a la seva etapa blaugrana, guanyant els quatre títols possibles, i iniciar un nou repte professional.

L’acte ha començat amb la projecció d’un vídeo que recollia els millors gols i moments de Mariona amb el Barça, arrencant els aplaudiments i alguna llàgrima entre els assistents.

Discurs emotiu de la mallorquina

Mariona ha volgut agrair al club per l’aposta decidida pel futbol femení. “Agraeixo al Barça tot el que ha fet per nosaltres. Aquest club ha apostat fort pel futbol femení i ho ha demostrat en cada pas.” També ha dedicat unes paraules sentides a la seva família, amb un record especial pel seu pare difunt. “Espero que estigui molt orgullós de mi, on sigui.” Les seves amigues i companyes d’equip també han tingut un lloc destacat en el seu comiat, així com el staff tècnic. “M’heu ensenyat moltíssim i m’heu fet creure en mi mateixa. Gràcies per la confiança.” No s’ha oblidat tampoc dels treballadors del club, la premsa i els aficionats. “Sou imprescindibles. Gràcies per fer-ho possible dia a dia.”Mariona ha volgut remarcar la importància de les seves companyes. “No és només guanyar, sinó com hem guanyat. Tant de bo el futbol i la vida ens ofereixin un retrobament.”

Finalment, ha agraït especialment a Xavi Llorenç i Marc Dome per la confiança que han dipositat en ella en els seus inicis al club. “Marxo feliç i orgullosa d’haver format part d’aquesta família. Visca el Barça ara i sempre.” 

Preguntes dels mitjans

Després del seu emotiu discurs, els mitjans han tingut l’oportunitat de fer preguntes a Mariona. Quan li han preguntat sobre el seu moment preferit amb el Barça, ha respost: “Si hagués d’escollir un moment seria la darrera Champions, guanyant per fi al Lió. Però també amb tota la gent que m’ha acompanyat.”

Sobre els motius de la seva marxa, ha explicat: “L’he gestionat plorant molt, ho he dit al discurs. Ha sigut una decisió molt difícil i gaudeixo del futbol molt. Fa 10 anys que vaig arribar i aleshores no érem professionals. He fet un camí on ha participat molta gent i tenia la sensació que necessitava nous reptes, altres motivacions. Obviament que si me’n vaig del Barça és per marxar de la lliga. Com el Barça, enlloc.”

Mariona ha parlat també del suport que ha rebut per part del club: “Em sento molt estimada pel club i això m’ho ha fet difícil, perquè em sento valorada com a futbolista i persona. Han respectat la meva decisió i no hi ha hagut cap mala cara o represàlia. Aquest final no hauria pogut estar millor.”

El seu futur

Pel que fa al seu futur, Mariona ha estat discreta. “El Barça té un domini brutal a la lliga i estem motivades amb això. Ho hem demostrat. Ara hi ha altres lligues que també fan ganes de jugar-hi i la carrera d’una futbolista és curta i passa ràpid. Amb 28 anys havia de provar un repte nou.” Encara que no ha confirmat res, s’ha especulat que el seu destí podria ser l’Arsenal.

Un comiat per la porta gran

Mariona ha remarcat que marxar del Barça per voluntat pròpia sempre és difícil, però se sent satisfeta. “Sí que tinc la sensació que marxo per la porta gran i guanyant-ho tot; sense lesions i participant.”

La mallorquina ha conclòs el seu comiat emocionada: “Aquestes setmanes són tan intenses i passen tantes coses que no tens temps de pensar. A més a més, he estat amb la selecció i a l’habitació he plorat molt a les concentracions. Preparar això d’avui, el partit de diumenge, el vídeo... és molt emotiu per a mi.”

Quan li han preguntat com li agradaria ser recordada, ha dit: “Com una jugadora que ho ha donat tot per l’escut, sempre m’he aixecat de les temporades que no he jugat tant. Sempre hi ha segones oportunitats i amb esforç i humilitat tot es pot tornar a fer.” Amb aquestes paraules, Mariona Caldentey tanca una etapa gloriosa al Barça, deixant un llegat inesborrable en la història del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)