Barça

L’adeu d’un emblema

Sandra Paños s’acomiada en una roda de premsa molt emotiva després de nou temporades al Barça, en què ha conquerit 23 títols

La falta de minuts i l’ambició per continuar creixent l’han motivat a prendre la decisió

La millor portera de la història del Barça es va acomiadar ahir de la que ha estat casa seva durant els últims nou anys. Sandra Paños marxa per la porta gran, havent conquerit 23 títols i sent tota una llegenda d’aquest club. A la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper, que es va quedar petita amb la presència de la seva família, tota la plantilla del primer equip femení al complet, a més del directiu responsable, Xavier Puig, el director esportiu, Marc Vivés, i l’excapitana culer Vicky Losada, amb qui va compartir sis temporades, Paños va plorar i es va emocionar molt, però per damunt de tot, es va mostrar satisfeta i orgullosa per tot el que ha donat i ha pogut viure en aquest club. Després d’un any difícil en el pla personal, quedant-se fora de la selecció al mundial i perdent protagonisme en la porteria culer a favor de Cata Coll, als 31 anys l’alacantina creu que és el moment de fer un pas al costat i emprendre nous reptes professionals. “Aquest ha estat l’any més difícil, però també el que més m’ha fet madurar i créixer. Ho he donat tot. Marxo tranquil·la, amb pau i amb l’orgull d’haver estat una de les capitanes d’aquest equip. Ha estat un viatge impressionant”, va dir Paños amb una veu entretallada.

Sandra Paños va aterrar a can Barça el 2015 procedent del Llevant, quan la secció començava a professionalitzar-se. Una dècada després, el seu nom ja és història de la entitat blaugrana, amb el qual ha fet realitat tots els seus somnis.”Vaig arribar amb moltes ganes i il·lusió per menjar-me el món, però també amb respecte de venir al millor equip d’Espanya i al que podia arribar a ser el millor equip del món. He crescut moltíssim, tant esportivament com personalment. He viscut una vida de blaugrana plena d’experiències i puc dir amb el cap ben alt que ho he donat tot per aquest escut”, va explicar Paños, que se sent, sobretot, orgullosa d’haver format part d’una generació de jugadores que han fet créixer el futbol femení dins la societat. “He volgut ser aquella referent que a totes nosaltres ens va faltar. El llegat que deixem és la motivació més gran per a les següents generacions. Hem trencat barreres i hem alçat la veu. Hem creat una sinergia que mou el món”. En aquest sentit, la portera blaugrana va agrair l’aposta que ha fet el club. “Els 23 títols que he aconseguit resumeixen l’aposta, l’esforç i el treball ben fet. Les coses no són casualitat. Quan es treballa amb exigència en la mateixa direcció, les coses surten bé”, va dir.

Sandra Paños també es va sincerar sobre com s’ha sentit i ha viscut aquest darrer any. “Ha estat un any molt difícil, que costa d’acceptar. La meva vida esportiva ha canviat molt. Estava acostumada a un rol més principal. Ha estat un any diferent, en què he hagut de treballar altres aspectes. Això et fa madurar i créixer. La sensació que el meu cicle ja s’havia acabat el tenia d’abans. S’ha de mirar altres reptes. Estic il·lusionada amb el que ve i vull continuar creixent”, va detallar.

Finalment, va explicar que “el seu futur està decidit i se sabrà d’aquí uns dies”, però no va voler tancar la porta a un possible retorn. “M’agradaria tornar al Barça per ajudar les petites porteres i aportar tots els meus coneixements”.

Líder de la porteria a l’equip que va guanyar les dues primeres Champions, el 2021 i el 2023, Sandra Paños s’ha acomiadat del club que l’ha vist créixer com es mereix, envoltada per totes les companyes i l’estima de tota l’afició culer.

LES REACCIONS

Marxo tranquil·la, amb pau, i amb l’orgull d’haver estat una de les capitanes d’aquest equip. Ha estat un viatge impressionant
No és fàcil anar-se’n d’un lloc on m’he sentit tan estimada, feliç i realitzada. Estaré sempre agraïda
Sandra Paños
portera del barça
He volgut ser aquella referent que a totes nosaltres ens va faltar. Hem trencat barreres i hem alçat la veu. Movem el món
Ha estat un any molt difícil que costa d’acceptar. Ara toca afrontar altres reptes. Estic il·lusionada amb el que ve i vull continuar creixent

Martina Fernández s’ha d’operar

La mala notícia del tram final de temporada és la lesió de Martina Fernández, que té una ruptura del menisc extern del genoll dret i es perdrà, naturalment, els últims partits del curs. Els propers dies se sotmetrà a tractament quirúrgic, i en acabar la intervenció el club facilitarà un altre comunicat mèdic sobre l’empordanesa de 19 anys.

La futbolista d’Ordis, que va debutar a primera divisió el febrer del 2022, ha agafat aquesta temporada molt més protagonisme a conseqüència de les baixes que hi ha hagut a l’equip. Ha disputat vint partits (15 de lliga, tres de Champions i dos de Supercopa), en els quals ha marcat dos gols i ha repartit dues assistències més.

L’últim ball al Johan, amb els comiats de Mariona, Paños i Giráldez

L’estadi Johan Cruyff viurà aquest vespre (20.30 h) el partit més emotiu de tota la temporada. En l’últim duel del curs a casa, les blaugrana s’enfrontaran al Betis, en la 29a jornada de la Lliga F. Amb el pòquer de títols sota el braç, el menys important serà el resultat. Avui és un dia per acomiadar com cal tres llegendes del club, Mariona Caldentey, Sandra Paños i Jonatan Giráldez, l’artífex d’un Barça per a la història. L’homenatge tindrà lloc sobre el terreny de joc un cop acabi el matx, amb imatges al videomarcador i els parlaments de les grans protagonistes del dia.

Abans, durant el descans, es farà un reconeixement als equips de les categories sub-11, juvenil i femení C del Barça, que també s’han proclamat campiones de lliga aquesta temporada 2023/24. A més, com ja és habitual al Johan, des de l’obertura de portes tots els culers podran gaudir d’un seguit d’activitats especials i concursos al videomarcador amb premis, entre els quals una samarreta de joc firmada per tot l’equip. Una jornada especial i única per a un equip que continua fent història.

Per la seva banda, el Llevant Les Planes també s’acomiadarà de la seva afició enfrontant-se al València (20.30 h). En aquest cas, però, sí que hi ha alguna cosa en joc. El conjunt català busca una victòria que li permeti distanciar-se de la part baixa de la taula i mantenir vives les opcions de continuar un any més a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)