L’última victòria de Giráldez i d’un curs immaculat

Vicky López, Patri Guijarro i Graham Hansen, Pitxitxi, donen la victòria al Barça al camp del València (0-3) en l’últim partit del gallec com a entrenador blaugrana

S’ha acabat. El Barça ha posat aquest migdia el punt final a un any de somni en què s’han guanyat els quatre títols possibles: la lliga, la copa, la supercopa i la Champions. Ha arribat el moment de fer un punt i a part, i és que el d’avui ha estat l’últim partit de Jonatan Giráldez com a entrenador del Barça, així com d’emblemes com Sandra Paños i Mariona Caldentey, que no han tingut minuts després d’acomiadar-se la setmana passada davant de l’afició al Johan Cruyff. Les xifres en la lliga són espectaculars, amb 29 victòries i només un empat, que ha evitat la segona lliga perfecte consecutiva de les blaugrana.

Una temporada tan espectacular no es podia acabar sense una victòria, i el Barça no ha fallat. Ha hagut de posar una marxa més en la segona part, però quan ho ha fet ha superat amb relativa comoditat el València per acabar guanyant 0-3 amb els gols de Vicky López, Patri Guijarro i Graham Hansen. El marcador hauria estat més ampli si la portera valencianista Enith Salon no hagués estat la millor del partit.

El ritme de la primera part ha estat força baix i no hi ha hagut gaires ocasions. De fet, malgrat que el domini ha estat blaugrana, les millors ocasions les ha tingut el València, i és que en el minut 2 el pal ha evitat el gol d’Asun i en el 43’ Lucy Bronze ha tret sobre la línia un remat de cap de Marta Carro.

Després de la represa les de Giráldez han posat una marxa més i han atropellat el València. No ha tardat a arribar el 0-1, i és que en el 50’ Graham Hansen ha assistit a Vicky López per a que definís a la perfecció davant la portera i marqués el 0-1. Dos minuts després Clàudia Pina ha topat amb el pal i ha iniciat un allau d’ocasions en què Walsh, Graham Hansen i Patri Guijarro s’han acostat al gol. El 0-2 ha acabat arribant en el 68’, quan Patri Guijarro ja no ha perdonat aprofitant una centrada de Walsh i rematant al primer toc –la pilota ha tocat al travesser, ha botat dins i ha sortit. El Barça ha continuat buscant el gol per ampliar l’avantatge i ha gaudit de més ocasions, amb Bruna Vilamala i Dragoni de protagonistes, entre d’altres, però el marcador no s’ha mogut fins al final.

Graham hansen, Pitxitxi

Un dels al·licients que tenia el partit era saber qui seria la màxima golejadora de la lliga, i és que Salma Paralluelo i Graham Hansen arribaven a l’última jornada empatades a 20 gols. La primera no ha entrat a la convocatòria, i la segona ha buscat el gol fins que l’ha acabat trobant en el minut 88’. La noruega ha aprofitat una excel·lent assistència de Patri Guijarro per retallar a Enith Salon i marcar el definitiu 0-3, que li serveix per acabar Pitxitxi de la temporada 2023/24 amb 21 gols en la lliga.