Barça

Recuperar l’esquerra

Barça. La lesió de Balde, la irregularitat de Cancelo i la poca confiança en Marcos Alonso van traslladar els problemes del lateral dret a l’esquerre

Potser la gent no era conscient del que significarien les marxes de Busquets i Jordi Alba. L’absència del mig centre s’ha notat i molt. El lateral, que ja havia estat suplent de Balde, podria haver tingut algun paper tenint en compte com s’ha desenvolupat la temporada. I és que sempre es parla dels problemes del Barça per trobar un lateral dret –un central com Kounde és qui millor ha rendit en aquesta posició en les dues últimes temporades–, però enguany els maldecaps també s’han traslladat al costat esquerre.

Balde arrencava el curs com a titular indiscutible. Només les molèsties o les rotacions per donar descans el van fer arrencar algun partit des de la banqueta a principis de temporada. El barceloní encadenava 90 minuts a cada enfrontament que es disputava, si bé lluny de la seva versió explosiva i sorprenent de la temporada 2023/24, en què va firmar un curs espectacular. Això va obrir la porta a João Cancelo, que va començar a flirtejar amb la posició de lateral esquerre.

La lesió de Balde va ser la sentència definitiva. Es va lesionar en el partit de copa a San Mamés i va ser intervingut de l’isquiotibial. Això li feia perdre el que quedava de curs i Cancelo ja no es va moure del costat esquerre. Ara bé, el seu rendiment i la seva aposta no van acabar de funcionar. Les alternatives eren Marcos Alonso, que va estar diversos mesos de baixa i que mai va tenir la confiança de Xavi Hernández –només ha jugat vuit partits en tota la temporada–, i Héctor Fort, que malgrat ser lateral dret ha convençut en les seves actuacions a l’esquerra.

El nou curs

L’objectiu per al nou curs i per a Hansi Flick és resoldre aquests problemes. Alejandro Balde és al tram final de la recuperació i arrencarà la temporada com un més. Si es retroba amb la seva millor versió, no hi haurà discussió sobre qui ha de jugar. Pel que fa a Cancelo, la seva cessió acaba el 30 de juny i el Barça treballa per tornar-lo a portar, de la mateixa manera que vol comptar amb João Félix. En canvi, Marcos Alonso deixarà la disciplina blaugrana un cop acabi el contracte aquest mes. A més, torna Álex Valle, que ha estat cedit al Llevant i s’espera que faci la pretemporada amb el primer equip. Amb tot, ara mateix es fa difícil assegurar quins seran els laterals de la temporada que ve. Si el Barça soluciona els problemes de fair play financer, les prioritats a l’hora de fitxar són unes altres, però no es pot descartar cap moviment fins que no acabi el mercat de fitxatges, que en els últims estius ja ha deixat algunes sorpreses de darrera hora.

A PUNT

Balde és al tram final de la recuperació i arrencarà la pretemporada

CONFIANÇA

El barceloní, que no va rendir al seu millor nivell, vol recuperar la titularitat

OPERACIONS

El club treballa per tornar a portar Cancelo, i Álex Valle torna de la cessió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)